В рамках реалізації проекту «Безбар’єрний доступ до закладів культури в м. Вінниця» БФ «Подільська громада» продовжує адаптувати заклади культури міста Вінниці до потреб людей з обмеженими функціональними можливостями.

В рамках реалізації проекту «Безбар’єрний доступ до закладів культури в м. Вінниця» БФ «Подільська громада», за фінансової підтримки Фонду Східна Європа та компанії «Славутич, Carlsberg Group», продовжує адаптувати заклади культури міста Вінниці до потреб людей з обмеженими функціональними можливостями. Нагадаємо, що в рамках цього ж проекту уже адаптовано театр ім. Садовського, у якому відремонтовано та адаптовано кімнату особистої гігієни, знівельовані пороги для зручного пересування по приміщенню театру, збудовано пандус, а також запроваджена програма з підвезення людей на візках до театру і в зворотному напрямку, запроваджено резервацію безкоштовних квитків. Більше деталей про програму можна дізнатись у організацій партнерів:

- Благодійний фонд «Подільська громада», вул. П. Осіпенко, 4, тел. (0432)67-20-96,

- Вінницький обласний драматичний театр ім. Садовського, вул. Театральна, 13. тел. (0432) 67-09-07

- Вінницька обласна громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями на візках «Гармонія» вул. Космонавтів, 48, тел.. (0432) 46-93-59;

Наступним об’єктом стала центральна міська бібліотека ім. Бевза, що знаходиться за адресою Хмельницьке шосе, 4. І не даремно наступним об’єктом після театру було обрано саме бібліотеку, адже створивши сприятливі умови для перебування, роботи та навчання - бібліотека може стати гарним плацдармом для самовдосконалення, проведення тренінгів і семінарів та просто культурних заходів, людей з функціональними обмеженнями.

Досить часто нам приходиться проводити заходи, на яких присутні 15-20 осіб з функціональними обмеженнями, і пошук зручного приміщення для проведення заходу завжди зводився до одного: приміщення, де б був гарний зал для проведення семінару, у якому є пандус та адаптовані кімнати особистої гігієни у Вінниці просто відсутні. А тому реалізація цього проекту дасть змогу вирішити це питання та якісно проводити семінари, тренінги у гарних умовах, - розповіла Раїса Панасюк, голова ГО «Гармонія».

Сьогодні уже повністю завершені демонтажні роботи, замінено систему каналізації та водопостачання і розпочато роботи по облицюванню кімнати керамічною плиткою. І маємо сподівання, що в продовж 2-3 тижнів можна буде провести урочисте відкриття та презентацію напрацювань для громадськості, повідомив Андрій Дручинський, виконавчий директор БФ «Подільська громада».

Приємно відмітити, що до проекту долучилась і Вінницька міська рада, яка фінансує частину робіт по адаптації бібліотеки. Подібна форма співпраці дуже важлива і корисна, адже вона показує співпрацю та взаєморозуміння між громадськими організаціями, бізнесом та владою для вирішення широкого спектру соціальних програм, - розповів Віктор Бронюк, голова правління БФ «Подільська громада».


Переглядів: 3218
Поширень: 0