На виконання плану заходів по відзначенню 13-ї річниці з дня утворення Національної служби посередництва і примирення відділенням НСПП у Вінницькій області у приміщенні «Клубу ділових людей Вінниці» 16 листопада 2011 року було проведено «круглий стіл» на тему: «Діяльність відділення НСПП у Вінницькій області за 13 років функціонування Національної служби посередництва і примирення ».

У своєму вітальному слові начальник відділення НСПП у Вінницькій області І.Андрущак підвів підсумки діяльності НСПП за 13 років, визначив досягнення та здобутки НСПП, окреслив плани на майбутнє.

З нагоди свята з привітаннями виступив В. Лазаренко – заступник начальника управління з питань внутрішньої політики Вінницької ОДА, який у своєму виступі зазначив, що НСПП консолідує суспільство у вирішенні соціальних проблем, допомагає будувати соціальний діалог та суспільну злагоду; аналітичні матеріали НСПП є корисними при вирішенні дестабілізаційних явищ на теренах області. В.Лазаренко зазначив, що налагоджено плідну взаємодію Відділення з обласною виконавчою владою та органами місцевого самоврядування.

У своєму виступі заступник начальника відділення НСПП у Вінницькій області Б.Мусієнко інформував про практику вирішення колективних трудових спорів та їх запобігання; повідомив присутніх про розширення повноважень НСПП, а саме проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності суб`єктів сторін профспілок та організацій роботодавців. Крім того, Б.Мусієнко зазначив, що підвищення рівня правової культури учасників соціально-трудових відносин є актуальним та необхідним в плані системного розуміння процесу вирішення колективних трудових спорів (конфліктів).

Досвідом роботи по вирішенню колективних трудових спорів поділилися заступник голови обкому працівників АПК – незалежний посередник НСПП Шпачку Є.С. та начальник служби будівництва ТОВ «Асоціація спеціалістів охорони праці» - трудовий арбітр НСПП Щокіна В.О.

По завершенню роботи «круглого столу» відбулася прес-конференція з представниками ЗМІ, які ставили питання про порядок звернення до Відділення у вирішенні конфліктних ситуацій, щодо порівняння показників роботи Національної служби посередництва і примирення та Відділення. В рамках прес-конференції було визначено шляхи спільної роботи ЗМІ та Відділення у висвітленні та вирішенні трудових конфліктних ситуацій.

Крім того, в межах заходів по відзначенню 13-ї річниці утворення НСПП 17 листопада 2011 року відділенням НСПП у Вінницькій області заплановано провести «День відкритих дверей», куди запрошено представників вищих навчальних закладів Вінниці, з якими Відділенням укладено договір про співпрацю і проходження практики студентами, представників засобів масової інформації та керівників підприємств, з якими співпрацювало Відділення в ході вирішення КТС (к) чи запобігання виникненню КТС (к).


Переглядів: 4103
Поширень: 0