У своєму виступі А.Яценюк наголосив на важливості вжиття превентивних заходів, зокрема, включенні до державної програми протипаводкових заходів «об´єктів, які убезпечать цю територію від затоплення».

Голова Верховної Ради України назвав «пріоритетом номер один» Державну програму протипаводкових заходів, «пріоритетом номер два» - «зміну концептуальних підходів Міністерства з надзвичайних ситуацій», зокрема, розробку «технологічних карт ліквідації будь-якого стихійного лиха», «дислокацію підрозділів МЧС», «наявність коштів резервного фонду в розпорядженні саме МЧС».

А.Яценюк також заявив про необхідність системного розв`язання проблем постраждалих регіонів і відповідного контролю за виконанням всіх робіт з ліквідації наслідків повені. «Якщо відбувається яка-небудь надзвичайна подія, то приїжджає неймовірна кількість політиків, працює в тому чи іншому регіоні, багато чого обіцяють, а коли ця хвиля сходить, залишаються невирішені проблеми. Тому для мене дуже важливо, щоби всі почули: якщо проблема є, вона повинна стояти на контролі до того моменту, поки вона не вирішиться», - сказав він.

Також Арсеній Яценюк зазначив, що Вінничина, яка має розвинений агропромисловий комплекс, має бути «флагманом» у формуванні політики у сільському господарстві України, наголосивши, що Україна «може стати не тільки житницею Європи, а й основним постачальником продовольчої продукції для всього Європейського Союзу». «Це новий шанс, нові можливості і для Вінничини, і для кожного з вас», - сказав він.

А.Яценюк висловився за необхідність запровадження нових підходів до формування інфраструктури села, залучення інвесторів, розвиток аграрного бізнесу.

За інформацією прес-секретара Голови Верховної Ради України


Переглядів: 3960
Поширень: 0