Мало хто знає, що святкування Міжнародного Дня студентів у Вінниці (як до речі і Дні Святого Валентина) запровадили 18 років тому вінницькі КВНщики.

Саме в цей день та наближені до нього проходять фінали студентських змагань Кубок Вінниці та Кубок коледжів Вінниці. За давньою традицією ці змагання патронує міська рада та мер міста.

Ще одна традиція студентських святкувань, це те, що їх відкриває піснею “Із вагантів” Геннадій Білявський, а потім спускається зі сцени і займає місце за столом поважного журі. 16 листопада зійшлися у фіналі Кубка коледжів команди транспортного, кооперативного, технічного, медичного та будівельного коледжів. 

Переможцем та володарем оригінального Кубку-яблука стала команда “Мікростар” Вінницького технічного коледжу. 17 листопада Кубок Вінниці та призи мера розігрували команди “Вам і не снилося” (ВНТУ), “Скрытая реклама” (ВТЕІ), “Что-то новое” (збірна студентів з вулиці Київської), збірна абітурієнтів “Іриски” та гості з Київського національного технічного університету “Київська політехніка”, команда “Давай короче!”. Переповнена зала стала свідком запеклої боротьби, в якій яскраву перемогу здобула школа вінницького політеху.

Крім Кубку команда переможець отримала із рук замісника мера Балицької Валентини Євгеніївни новенький нетбук. Всі інші команди учасниці отримали у подарунок цифрові фотоапарати.

Команди учасниці обох кубків отримали солодкі призи від депутата міської ради, начальника відділу сім\'ї, молоді і туризму Вінницької міської ради Руслана Анфілова. Постаралися і спонсори. Торгова марка “Караван” врятувала КВНщиків від спраги, а журнал “Свадьба до и после” на фірмовому лімузині підвезла переможців конкурсу серед глядачів студента ВНТУ Миколу Забаштанного та студентку педколеджа Марину Бацулу до ресторану «Арт хауз».

На них там чекала не лише святкова вечеря, але і музичні вітання колективу цього престижного закладу. Тож свято вдалося!!!


Переглядів: 8631
Поширень: 0