У суботу, 26 листопада, відбудеться смолоскипна хода пам’яті жертв голодомору. Розпочнеться вона о 17 годині біля Водонапірної вежі у сквері Козицького і завершиться мітингом біля символічного хреста по вулиці Хмельницьке шосе.

- Мітинг присвячено пам’яті жертв голодоморів, як зумисних геноцидів української нації 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років, - говорить писар вінницького козацького полку імені Івана Богуна Михайло Рюхов. – Це своєрідне нагадування про те, що в Україні немає жодної родини, яку б не зачепив геноцид комуністичної диктатури.

Учасниками символічної ходи стануть студенти, активісти міста і просто усі охочі. Тому організатор, а це ВКП імені Івана Богуна, пропонує приєднатись до акції усім бажаючим і принести з собою свічку.

За словами пана Михайла, мітингуючи пройдуть від скверу Козицького вулицею Соборною до пам’ятного хреста загиблим від голодомору, що поблизу Воскресенського собору, який за Універмагом. Завершиться хода о пів на сьому вечора. При цьому рух транспорту на вказані півтори години по центральній вулиці міста – Соборній – буде перекрито.

 


Переглядів: 3210
Поширень: 0