Гроші вони зможуть використати лише на реалізацію суспільно важливих проектів, що перемогли у відповідному конкурсі. Таке рішення прийняв виконавчий комітет міської ради на черговому засіданні 24 листопада.

Розвиток співпраці міської влади з громадськими організаціями та благодійними фондами – є одним з пріоритетних напрямків внутрішньої політики Вінниці. Щороку з міського бюджету виділяється певна сума коштів на підтримку ініціатив громадських організацій та благодійних фондів. У поточному році фінансова підтримка об’єднань громадян була спрямована на вирішення завдань у напрямках роботи з ветеранами та людьми з фізично обмеженими можливостями, на підтримку спортивних команд, на естетичне та духовне виховання дітей, захист тварин тощо. Окрім цього, ГО беруть активну участь у реалізації цільових міських програм.

З 2012 року громадським організаціям міста пропонується новий напрямок роботи з Вінницькою міською радою. В рамках Програми надання фінансової підтримки громадським організаціям на реалізацію соціально-культурних проектів у м. Вінниці планується надавати інформаційну, організаційну та фінансову підтримку найбільш активним і соціально результативним громадським організаціям для втілення суспільнокорисних проектів.

Дана програма створена на виконання завдань «Концепції стратегічного розвитку «Вінниця-2020: сучасне, комфортне європейське місто» і покликана створити сприятливі умови для діяльності ГО із залученням їх до управління місцевими справами як партнерів органів місцевого самоврядування.

«Для нас це досить важливе рішення, адже ми визначили вектор роботи, яка спрямована на максимальне залучення громадських організацій до вирішення загальноміських питань. І те, що ми у наступному році станемо найбільшим грантодавцем для реалізації соціальних проектів, у мене немає сумніву», - зазначив міський голова Володимир Гройсман.

Відбиратись кращі проекти будуть з допомогою конкурсу, який буде оголошено відповідно до рішення виконкому після прийняття міського бюджету на наступний календарний рік.

До складу конкурсної комісії входитимуть представники громадськості, виконавчих органів міської ради та депутатського корпусу міста. Конкурсна комісія визначатиме кращі проекти та обсяг співфінансування з міського бюджету на їх реалізацію. Особливо будуть підтримуватись проекти, які отримали гранти від всеукраїнських та міжнародних організацій.


Переглядів: 3960
Поширень: 0