Морг судмедекспертизи переїде на УспенськогоВідкриття нової будівлі службового бюро судмедекспертизи заплановане на наступний рік. Досі криміналісти тіснилися в пристосованих приміщеннях. Голова облдержадміністрації Микола Джига, який проінспектував будівництво об’єкту, зазначив: введення в експлуатацію цього закладу не лише наблизить роботу фахівців до сучасних норм, а і підвищить якість проведення медико-криміналістичних досліджень.

Триповерхова будівля службового бюро судмедекспертизи розміститься на вул. Г. Успенського. У новій будівлі передбачені приміщення для лабораторій, операційних та інших необхідних відділів. Нагальна потреба в іншому приміщенні для цієї служби виникла у зв’язку з вкрай Морг судмедекспертизи переїде на Успенськогонезадовільними умовами роботи. «До сьогоднішнього дня, - каже начальник обласного бюро судмедекспертизи В’ячеслав Воронов, - ми працювали в найгірших умовах в Україні, це підтвердила Комісія Мінохорониздоров’я ще в 2006 році».

Керівник підрядної організації ТОВ „Вінницябуд” повідомив, що на сьогодні готовність будівлі, в яку мають перейти працівники бюро, становить 90%. Активні роботи по зведенню приміщення бюро судмедекспертизи поновились з вересня Морг судмедекспертизи переїде на Успенськогоцього року. Тривають вони з перервами уже шостий рік. На будівництві освоєно 6 млн. грн., для здачі будівлі в експлуатацію необхідне додаткове фінансування в розмірі 3 млн. грн.

«Об’єкт має досить важливе соціальне значення. Щороку трапляється чимало випадків, які потребують роботи криміналістів, експертів. Органи судової та правоохоронної системи перевантажені зверненнями від громадян у цій сфері. Тому створення умов для якісної роботи органів слідства та дізнання має велике значення, що дозволяє визначити кваліфікацію кожної справи і якісно провести експертизу», - підкреслив голова облдержадміністрації.


Переглядів: 8610
Поширень: 0