Три багатофункціональні машини вийдуть на вулиці Вінниці, щоб запобігти ожеледиці. Їх 21 листопада закупило КП “Вінницьке шляхове управління” у Одеського автоскладального заводу за 6,8 мільйонів гривень через фірму «Глобус-авто».

Як повідомляють у КП “Вінницьке шляхове управління”, підмітально-прибиральні автомобілі Глобус-533710 (дві одиниці) і Глобус-551612, узимку посипатимуть дорогу піском і сіллю, а влітку працюватимуть “як пилососи”. Дві з них коштують по 2,5 млн грн, а одна — 1,8 млн грн. “Одній з яких поки аналогів немає — вона єдина в Україні такого зразка. На скільки вони економлять і сировину, і покращать якість робити, судіть самі. Авто обладнано комп’ютером. А спеціальна програма регулює концентрацію солі у воді і розпилює ропу на шляху шириною від 3 до 12 метрів. Все це автоматично регулюється”, - інформує головний спеціаліст департаменту комунального господарства.

Зараз машини проходять процес реєстрації у ДАІ та вже у грудні за необхідності вийдуть на дороги міста. Окрім закуплених машин, у Вінниці є ще дві подібних багатофункціоналки. У шляховому управлінні стверджують, що поки для міста таких машин вистачить.


Переглядів: 3517
Поширень: 0