Українська міліція втрачає кадри. За шість останніх років з органів внутрішніх справ звільнилися майже 90 тисяч працівників. У системі МВС менше 5% працівників мають вислугу більше 20 років. Причина звільнень - мала зарплата міліціонерів. Про це, перебуваючи у Вінниці, сказав голова профспілки атестованих працівників МВС Анатолій Онищук.

- Ненормально, коли міліціонер отримує зарплату на рівні двірника чи контролера у тролейбусі. У Києві ці професії оплачуються на рівні 2000 гривень, а то й вище. Міліціонери отримують в середньому 1700 гривень, молоді співробітники 1200, - каже Анатолій Онищук. -  Понад 20 тисяч міліціонерів стоять у черзі на житло. Цьогоріч на будівництво держава виділила лише 48 мільйонів гривень. На ці гроші можна побудувати не більше 160 квартир. Інші й надалі будуть довго чекати. Напевно, комусь вигідно, щоб міліція була в такому стані, щоб професіонали покидали систему.

За словами голови профспілок, Міністерство внутрішніх справ - єдине відомство, яке не має соціальних гарантій у випадку професійного захворювання працівника. А нині серед професійних болячок правоохоронців - туберкульоз та, навіть, СНІД. Передусім, через постійний контакт з хворими, заражуються через повітря, або кров, як приміром, під час ДТП.

Нині профспілки проводять перемовини з вищим ешелоном влади. 12 вересня у Вінниці на нараді голови профспілок областей України, Криму, міст Києва та Севастополя сформулювали своє звернення до Кабінету міністрів та Верховної Ради. Якщо на їх інтереси й надалі не зважатимуть, не виключена можливість пікетування, наголосив Анатолій Онищук.


Переглядів: 4785
Поширень: 0