Щоправда, цього разу власнику будівлі знову дали 14-ти денну перерву – аби він міг власноруч розбіртаи будівлю. Нагадаємо, що 27 березня цього року йому так само давали такий же ж термін під розписку, аби він розібрав будівлю. Цього не сталося. 16 вересня судові виконавці знову взяли з власника розписку про те, що він протягом двох тижнів розбере будинок та прилеглу його приватну забудову.

- Ми примусимо його розібрати цей будинок, - каже начальник архітектурно-будівельного сервісу Анатолій Плахотнюк. – Адже це – самовільна забудова. Він не має жодних дозвільних документів. Цього будинку просто не існує – він не має номеру, а його власник – немає жодної документації на цей будинок. До того ж, він розміщений на комунікаціях школи, збудований буквально на спортивному майданчику закладу, перекрив ливневу каналізацію.

Через цю споруду до школи, у випадку необхідності, не під’їде ані швидка, ані пожежна допомога, зазначає Анатолій Плахотнюк. Власник будинку, в свою чергу, апелює тим, що в його будинку він дав прихисток багатодітним сім’ям і, якщо будинок спробують знести, піде не крайні міри.

- Я піду на крайні міри, - каже власник будівлі Василь Матусов. – Тут живуть мої діти, батьки. А також – ще кілька сімей. Я їх тут розмістив безкоштовно жити.

Втім, міська влада наголошує: власник будинку знав, що суд визнав його будівництво незаконним, але будівництво при цьому не зупинив. Відповідно, цю споруду – знесуть, якщо власник сам не розбере його у зазначений термін.


Переглядів: 3432
Поширень: 0