Їхні імена оголосили на святкуванні Дня рятувальника, яке відбулось 15 вересня у театрі ім. Садовського. Лауреатами стали працівники СДПЧ-3 м. Вінниці Сергій Молокоєдов та Сергій Пархун. 17 лютого цього року вони, ризикуючи життям, врятували 63-річного вінничанина Анатолія Соцького. Чоловік намагався на лижах по кризі перетнути Піденний Буг, проте лід провалився. Лише оперативні дії рятувальників допомогли чоловікові вижити.

Ще одним переможцем конкурсу став зовсім юний рятівник - 14-річний школяр Іван Яковенко. Хлопець врятував з води маленьку дівчинку Мар`яну, яка тонула. Це сталось 6 травня у селі Стражгород, Теплицького району. Саме у цьому селі мешкає Іван.

- Йшов  через місток до магазину і почув, як поруч жінка волала про допомогу. Тонула її дочка, - розповідає герой. - Спочатку розгубився, а потім кинувся у воду, в те місце, куди показала жінка. В цей час навіть не думав, чи страшно. Ухватив дівчинку за коси і почав тягнути на берег. Там зробив їй вправи, що нам показували в школі на уроках з безпеки життя.

Як розповіла класний керівник Івана Ірина Даценко, хлопчина довго приховував свій героїзм. Коли по селі пішла чутка про цей вчинок, всі думали на його батька, в минулому - воїна-інтернаціоналіста.
- Коли я про все довідалася, Ваня просив нікому не розповідати. Боявся, що батьки його сваритимуть за новенький мобільний телефон, який він намочив, рятуючи Мар`янку, - посміхається вчитель.

Тепер Іван Яковенко вчиться у Іллінецькому технікумі. Коли його закінчить, хоче продовжити освіту у Черкаській академії пожежної безпеки.


Переглядів: 3516
Поширень: 0