Цьогорічне святкування проходить у форматі карнавалу. З 10-ї ранку на Майдані Незалежності, перед міськвиконкомом, першими виступив ансамбль барабанщиць «Киянки», який постійно супроводжує президентські урочистості. 17 дівчат були одягнуті у костюми в кольорах вінницької символіки: червоно-білі. Оркестру «Киянки» 24 роки. За час існування оркестр дав більше ніж 500 концертів по всьому світу. Попри те, що за прогонозами метеорологічних служб на День міста очікували негоду, під час виступу барабанщиць та після – дощу не було. Тому сміливо можна казати, що дівчата, під час виступів яких жодного разу не було дощу, - дійсно «водять» за собою сонце. На їх виступ прийшли подивитись більше двох тисяч вінничан.

День Вінниці. Карнавал у Вінниці

Урочиста церемонія початку Дня міста розпочалась із підняття вінницького прапору: цю почесну місію виконав міський голова Володимир Гройсман разом з маленьким янголям. Після підняття прапору очільник міста привітав усіх із головним святом вінничан – Днем міста. «Я щасливий бачити дітей та дорослих, які прийшли святкувати День народження Вінниці. Ми разом пережили і важкі, і радісні часи. З кожним роком наше місто стає європейським не лише ззовні, але й у середині. Ми посміхаємось і радіємо, бо саме сьогодні у всіх вінничан, де б вони не були – свято, а Вінниця – наша рідна домівка. Бажаю усім вам щастя, благополуччя та успіхів». Зі святом вінничан вітав і губернатор Олександр Домбровський. Подарунком до Дня міста від обласної влади став перший мільйон, який виділили із обласного бюджету на будівництво у місті Палацу Спорту.

Карнавал у Вінниці

Після урочистого відкриття свята та підняття прапору Вінниці – центральна вулиця міста, Соборна, перетворилася на старовинне та свого роду етнічне місто. Нею пройшли вінницькі колективи та театри, які приїхали привітати Вінницю із Днем міста з Польщі, Угорщини, інших обласних центрів України. Вулицями міста ходили люди на ходулях у маскарадних костюмах.

Карнавал на день міста Вінниці

Різні театри розмістились на головній вулиці,скверах та площах міста. Там вони і представляли свої вистави. Люди фотографувалися та знімали на камери театралів. Вогні, танці, музика, актори на ходулях, бій гонгів, фейєрверки і навіть танці на ходулях – вразили та підкорили вінничан. Актори вуличних театрів у такий спосіб довели, що старовинна культура вуличних дійств не повинна зберігатись лише на паперах та у пам’яті народу - це спосіб існування, стиль життя, про який і хочеться розповісти за допомогою театралізованого шоу. Різні театри, які приїхали на святкування, продемонстрували вінничанам старовинні весільні пісні та ті, що співають на хрестини. Окрім цього, вінничани побачили різножанрові вистави. Дехто встиг побувати на старовинному весіллі слов’ян, італійців, іспанців і, звичайно, українців. Усі вистави супроводжувались живим співом та танцями. Карнавал вінничани спостерігали цілий день. Кожен, хто прийшов на святкування Дня міста, вдосталь насолодився атмосферою старовини, яка панувала на вулицях Вінниці.


Переглядів: 5476
Поширень: 0