Вінницька громадська організація "Філософія Серця" увійшла до Української антикорупційної коаліції інститутів громадянського суспільства. Вінниччани стали єдиними регіоналами, які спільно із керівниками чотирьох столичних ГО поставили 9 грудня свій підпис під Меморандумом про створення коаліції, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

"Філософія Серця" працює у сфері запобігання та протидії коррупції не так давно. Але за півроку маємо результат - за результатами моніторингу обласної антикорупційної програми, ми змогли переконати депутатів облради і профільну комісію у необхідності написання нової програми. Як виявилось, програма була декларацією намірів, а не керівництвом до дій. Новий документ, де враховані 14 наших рекомендацій, буде прийнято на сесії облради. Місцева влада врахувала законодавчу ініціативу третього сектору - і, вважаю, це гарний результат роботи. Нашу активність відзначили всеукраїнські антикорупційні організації і запросили до співпраці", - розповіла про свою роботу голова ГО "Філософія Серця" Юлія Грига.

Ініціатором об\'єднання неурядових організацій стали експерти ВГО «Всеукраїнська Спеціальна Колегія з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю». Консолідацію антикорупційних зусиль громадянського суспільства та співзасновниками Коаліції підтримали п’ять неурядових організацій: ГО «Антикорупційна рада України», ВГО «Комітет конституційно-правового контролю України», ГО «Філософія Серця», міжнародна ГО «Україна – Польща – Німеччина» та ГО «Європейський Вибір».

Підписанти переконані, що об\'єднавшись зможуть виробити дієвий механізм громадського впливу на формування й реалізацію національної антикорупційної політики України, поглиблення процесу законодавчих та інституційних реформ у цій сфері, суттєвого зниження рівня корупції у державі.

Як підкреслив голова Всеукраїнської спеціальної Колегії з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю Юрій Лавренюк, Коаліція має на меті підвищення ролі третього сектору в управлінні державою й модернізації країни, формування антикорупційної взаємодії з владою, забезпечення відкритості її діяльності й рішень, зміцнення потенціалу та інституційної спроможності неурядових організацій, розширення міжнародних зв’язків у сфері боротьби з корупцією, усунення передумов для її виникнення.

І регіонам у цій коаліції визначено провідну роль. Одним із факторів успіху в цьому процесі є впровадження на регіональному рівні цільових антикорупційних програм, забезпечених фінансуванням з місцевого бюджету.

Коаліція також має амбітні плани співпрацювати з антикорупційними громадськими мережами на міжнародному рівні, реалізовувати в Україні спільні проекти, спрямовані на зниження рівня корупції, втілювати кращі практики з організації належного врядування. Засновники наголосили, що Коаліція стане постійнодіючою антикорупційною платформою інститутів громадянського суспільства України, а також матиме колегіальну Координаційну Раду, Секретаріат і робочі групи за напрямками.


Переглядів: 3125
Поширень: 0