Вартість квитка в другому класі швидкісного поїзду «Hyundai» становитиме приблизно 220 грн. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков, 20 грудня, під час урочистої церемонії передачі Україні першого швидкісного поїзду «Hyundai».

«Думаю, що при поїздці в вагоні другого класу ми вкладемося в ціну 220 грн.», - сказав він.

Борис Колесніков зауважив, що при встановленні вартості квитка на проїзд в швидкісних поїздах «Hyundai» враховуватимуться принципи ціноутворення, що застосовуються в авіаційній галузі. Наприклад, якщо купувати квиток за 90 днів до відправлення, він коштуватиме 160-180 грн., чим ближче до дати відправлення поїзду – тим дорожче. Туристичним агентствам пропонуватимуться пакети квитків, які можна буде придбати заздалегідь за вигідною ціною. «Ціна буде «плаваючою» у будь-якому випадку: наприклад, за 90 днів – 160 грн., у день відправлення – до 220 грн. Кожен обиратиме зручний для себе варіант», - підкреслив він.

«Наше завдання – зробити так, щоб ці поїзди були доступні кожному пасажиру», - наголосив Борис Колесніков. Що ж до економічної складової для залізниці, то, за словами Віце-прем’єр-міністра, головне завдання – досягти максимально ефективного використання поїзду «Hyundai» цілий рік, а не лише в пікові періоди пасажиропотоку.

Нагадаємо, перший швидкісний поїзд «Hyundai», завдяки яким відстань від столиці до Харкова можна буде подолати за 3,5 години, до Львову – за 4,5 години, до Донецьку – за 5,5 годин, презентовано 20 грудня 2011 року.

Відповідно до контракту, залізниця отримає 10 нових міжрегіональних електропоїздів у дев’ятивагонній комплектації для впровадження в Україні швидкісного залізничного руху. Два поїзди виробництва «Hyundai Rotem» прибудуть в Україну вже наприкінці лютого 2012 року, чотири - до початку травня наступного року. Ці шість електропоїздів будуть надані Укрзалізниці до Євро-2012 і з’єднають між собою чотири міста, що прийматимуть Євро-2012.

На регулярних залізничних маршрутах перші поїзди курсуватимуть вже з травня 2012 року.

Ще чотири поїзди із десяти залізниця отримає після проведення Чемпіонату.


Переглядів: 4135
Поширень: 0