Рівночасно, цей промінчик, це солідарність зі всіма, хто є далеко, солідарність з убогими, поєднанням з Христом, котрий народився в убогості. Вифлеємський вогонь приходить до нас за допомогою “скаутської естафети”, котру започаткували Австрійські скаути, які запалюють свої свічечки у Вифлеємі і розповсюджують Світло як символ миру, любові, братерства, єдності скаутів всього світу.

В Україні цю місію ― донести Віфлеємський вогонь у кожну домівку, вже 13 рік поспіль, виконують пластуни - члени Національної Скаутської Організації України – ПЛАСТ.

Цією благородною справою ми об’єднуємо серця всіх українців: від сходу до заходу, від півдня до півночі. Передати вогонь кожному місту, кожній парафії, кожній оселі, кожній родині, кожній дитині, кожному потребуючому – головна наша місія у цей передсвятковий час.

Передача вогню на Вінничині з року в рік стає все масштабнішою та всеохоплюючою. Цьогоріч вогонь завітав до обласного центру вже втретє. 24 грудня пластуни передали вогонь в костел Матері Божої Ангельської, що на вул. Соборній.

Наступного дня відбулась урочиста передача вогню на архієрейській службі у кафедральному храмі «Спас на Убрусі» Української православної церкви Київського патріархату, що на вул. Проїзд Станіславського 7-а. Єпископ Вінницький і Брацлавський Онуфрій подякував пластунам за їх місію і побажав подальших благих звершень. Прихожани радо та з трепетом приймали вогонь і несли його в свої домівки, щоб в Різдвяній вечері бути єдиними з усіма християнами, що запалили цей вогник.

Також Вогонь миру з Вифлеєму завітав і до сиротинця в Жмеринці. Дітки з цікавістю та захопленістю слухали оповідки та історії про Вогник миру, співали пісень, виготовляли листівки та грались з пластунами. Потім дітвора отримала м’які іграшки в подарунок, а також солодощі і фрукти.

По області вогонь мандрує і Калинівкою та Баром – по лікарнях, в міськрадах та храмах різних конфесій та приходів.
 


Переглядів: 6227
Поширень: 0