Лише три дні простояли льодяні скульптури на Майдані Незалежності. Тепла температура «посприяла» їх таненню. І вже 28 грудня залишки скульптур закидали на машину комунальники. Нагадаємо, що виготовила алею льодяних скульптур до урочистого відкриття ялинки одна з українських фірм за фінансової підтримки міської ради і спонсорські кошти.

Тож зараз в правлінні культури Вінницької міської ради вирішують чи відновлювати скульптури.

- Якщо і встановлять нові скульптури, то такої кількості як раніше, не буде, - говорить директор центру концертних та фестивальних програм Максим Філанчук. – Для того, щоб їх заново зробити потрібно, щоб була мінусова температура. Хоча б -8… -9 С вночі. Минулого року, коли встановили скульптури у Центральному парку та Ейфелеву вежу на Парижі, вдень теж була плюсова температура. Та за рахунок того, що вночі вона була мінусовою – вони і «протримались» всі свята.

Начальник управління культури Вінницької міської ради Ірина Френкель не називає точну кількість льодяних див, які мають знову поставити. Але гарантує, що після Нового року за наявності морозів, відновлять Ейфелеву вежу.

- Всі дуже засмутились, коли побачили, як скульптури тануть, - згадує Ірина Френкель. – Нині все залежить від погодних умов. Якщо будуть морози, то відновимо Ейфелеву вежу, а далі побачимо.

До речі:

Технологія сухої заморозки води, яку використовували при виготовленні льодяних кубів для вінницьких скульптур, дозволяє зберігати створену скульптурну форму до 24 годин при температурі +18…+ 25 С.

 


Переглядів: 3914
Поширень: 0