Роботу Вінницького академічного обласного театру ляльок визнано найкращою серед театрів України за 2011 рік. Таку оцінку колективу театру дало Міністерство культури України за підсумками 2011 року.

Серед 22 театрів-претендентів України журі з семи країн світу взірцевим обрало вінницький театр. А директор вінницького театру ляльок Михайло Байдюк отримав премію Національної спілки театральних діячів України «Наш родовід». Нагородження якої відбулось 26 грудня у Будинку актора.

- Премія вручається за багаторічні високі мистецькі здобутки, розвиток вітчизняного театру, передачу творчого досвіду молодим талантам, - розповідає директор Вінницького академічного обласного театру ляльок Михайло Байдюк. - Вона досить почесна, бо за часи незалежності України нею нагороджують лише вдруге. А те, що театр отримав диплом, то це результат копіткої і довготривалої праці. Бо не секрет, що Міжнародний фестиваль театрів ляльок «Подільська лялька», який започатковано у 1999 році і проходить у нашому театрі, нині один з найпопулярніших в Україні.

У 1993 році, коли Михайло Байбюк лише розпочинав роботу у театрі на посаді директора, то деякі сьогоднішні кімнати театру були заповнені водою по коліна. Нині окрім ремонту навіть фойє театру прикрашене ляльками ручної роботи.

Постійний репертуар театру щороку поповнюється на чотири нових спектаклі. За 2011 рік актори зіграли 550 вистав. Лише за святковий зимовий період новорічних вечорів з 16 грудня по восьме січня актори виступили з 94 спектаклями. Для порівняння: минулої зими — це було 65 вистав.

Довідка:

Вінницький академічний обласний театр ляльок — лауреат багатьох міжнародних фестивалів та конкурсів. З 2007 року театр отримав статус академічного. У ньому працює 62 особи, з яких 18 – актори театру. Для місцевого телеканалу актори театру ляльок готують дитячу телепрограму «Хатинка Василинки».

 


Переглядів: 5407
Поширень: 0