Майже за кермом у ніч з дев\'ятого на десяте січня помер водій двоповерхового автобуса рейсу "Бельце - Київ". Водію стало погано просто в дорозі. Вже на Центральному автовокзалі більше години дві бригади лікарів швидкої допомоги боролись за життя водія. Реанімаційна бригада "швидкої" домчала до вокзалу за чотири хвилини, але врятувати водія так і не змогли. Медики кажуть, що пасажири того автобуса народились в сорочці.

- Свідки події розповіли, що не доїжджаючи до Вінниці водієві стало зле, - розповів головний лікар Вінницької міської станції швидкої допомоги Валентин Фіщук. - Він похилився на кермо. Це помітив і підхопив кермо один з пасажирів чи водій-напарник (хто саме нам невідомо). На автовокзалі лікарі застали водія на східцях автобуса - його тримали двоє чоловіків. Спочатку рятувати життя виїхала реанімаційна бригада, а згодом - інтенсивної терапії.

Смерть водія констатували о другій ночі. Вже потім в особистих речах 56-річного водія з Молдови було знайдено нітрогліцерин, який вживають після інфарктів і при стенокардії.

Начальник вінницького Центрального автовокзалу Іван Рачинський зазначає, що за 25 років роботи на Центральному автовокзалі на рейс без медичного огляду як за радянських часів, так і зараз, не виїжджає жоден водій. Хоча, як зізнається Іван Рачинський, і від таких страшних випадків теж ніхто не застрахований.

За словами медиків, пасажири, які їхали у тому автобусі, народились у сорочці, бо найближчий до водія пасажир вчасно помітив ситуацію. Врятувало життя пасажирів і те, що автобус по трасі рухався з малою швидкістю.

Втратив свідомість за кермом просто посеред дороги 3 січня 50-річний вінничанин. Його іномарка по обіді врізалась у фонтан напроти ТРЦ "Ferіde Plaza". Але чоловік, на щастя, залишився живим. За словами Валентина Фіщука, у 2008 році цей водій переніс інфаркт.

Лікарі констатують: в усьому винні серцево-судинні проблеми, які турбують все частіше і частіше.

Через це люди помирають, як мовиться, на ходу. Лише із 31 грудня по друге січня двоє літніх людей померли просто на вулицях міста, один чоловік - коли виносив сміття.


 


Переглядів: 4110
Поширень: 0