Так пояснює заступник міського голови Володимир Слишинський.

- Вінницьке обласне Бюро технічної інвентаризації не підключено до державного реєстру і фактично не проводиться державна реєстрація, видається лише довідка-характеристика, - пояснює Володимир Слишинський. - Що і сприяло таким рейдерським атакам на майно. Тому ми відновили роботу міського БТІ. Воно підключено до державного реєстру і на території Вінниці діятиме лише одне Бюро технічної документації - комунальне підприємство Вінницьке БТІ.

Очолила міське БТІ Світлана Гунько, яка досі відповідала у міській раді за приватизацію квартир. Розмістити БТІ планують на другому-третьому поверсі Будинку побуту, що по Соборній, 64 - його міська влада відвоювала у рейдерів. Обіцяють, що робота міського БТІ буде прозорою і відкритою, організована за аналогією першого поверху міськвиконкому. Крім того, представник цієї структури працюватиме на першому поверсі мерії. Сюди і мають поки що звертатися вінничани щодо приватизації, інвертаризації та інших питань житлового та нежитлового фонду.

Вінницьке міське Бюро технічної інвентаризації дасть можливість більш якісно вирішувати "квартирні питання" і не тільки, переконані чиновники.

- Ми хочемо докорінно змінити ситуацію, - пояснює він. - Людина до нас має приходитити лише два рази. Перший - аби подати заяву на приватизацію. Далі міське БТІ виготовить усі необхідні документи, і людина вже другий раз прийде і отримає вже готове свідоцтво, зареєстроване БТІ.


Переглядів: 7154
Поширень: 0