Постраждалих - немає. Це сталося на ділянці між зупинками «Лісопарк» та «Технічний університет». При цьому було пошкоджено дві опори контактної мережі. Сам вагон швейцарського трамваю, який зійшов з рейок, має незначні ушкодження та подряпини.

Через виникнення нестандартної ситуації рух трамваїв зупинився на відрізку від вул. Революційної до кінцевої зупинки «Барське шосе». Для забезпечення можливості перевезення пасажирів на час ліквідації наслідків події оперативно на цій ділянці було поставлено на маршрут 5 автобусів (3 автобуси Муніципального автобусного парку та 2 - «Вінбуса»), які курсували з досить коротким інтервалом, тому затримок з доставкою пасажирів не було. Трамваї маршрутів №4, №2 та №5 рухались по скороченому маршруту, розвертаючись по колу біля трамвайного депо. Окрім того, працівники трамвайно-тролейбусного управління знаходились на зупинках і надавали роз\'яснення людям щодо роботи електротранспорту та доставки пасажирів автобусами.

З причинами сходу з рейок ТТУ на разі розбирається. Однак основною причиною того, що сталось, фахівці називають зношеність колій на цій ділянці, водночас констатуючи той факт, що вона не перевищує гранично допустимих норм. Роботи по ліквідації наслідків події були розпочаті оперативно: ТТУ задіяло свої бригади, які одразу ж поставили трамвай на рейки та приступили до відновлення контактної мережі.

«Швейцарські трамваї зроблені досить якісно, пошкоджень вагону майже немає, є подряпини від опори. Можемо вважати цю ситуацію свого роду перевіркою, і швейцарський трамвай пройшов її вдало. - прокоментував ранкову подію перший заступник міського голови Іван Михайлюк. - Протягом тижня у місті буде здійснено додаткове обстеження колій і до кінця року буде проведено заміну рейок навіть там, де зношеність не перевищує гранично допустимі норми. Де заміну колій здійснити буде неможливо - будуть виставлені знаки обмеження швидкості руху трамваїв до 5 км/год. Сьогоднішня ситуація підтвердила думку, що мати в якості альтернативи такий вид громадського транспорту як муніципальні автобуси - є абсолютно правильним рішенням. Адже коли трапляються нестандартні ситуації, можна задіяти для перевезення пасажирів автобуси, додатково виставивши їх на маршрути. До кінця року ми отримаємо ще 10 автобусів для Муніципального автобусного парку, декілька з них очікуємо уже з 15 жовтня. А в подальшому, при формуванні планів на 2009 рік, ми передбачимо додаткові профілактичні та попереджувальні заходи щодо робіт по утриманню та експлуатації колій».

За інформацією ТТУ вже об 11:30 рух трамваїв на ділянці, де сталась ранкова подія, було відновлено. За наглядом руху спостерігатиме ревізор, який чергуватиме тут допізна. А вже вночі тут будуть здійснені роботи по заміні колії.


Переглядів: 3744
Поширень: 0