В рамках співпраці між Вінницею і польським містом Кельце 24 січня до подільської столиці прибула перша делегація польських чиновників. Програма по обміну досвідом між містами Кельце і Вінниця розпочалась восени минулого року. Тоді до Кельце їздила перша група вінницьких чиновників. Остання група (п\'ята), поїде до столиці Свєнтокшитського воєводства вже у лютому і буде знайомитись із організацією управління житлово-комунальним господарством.

Польські чиновники у Вінниці познайомляться із повноваженнями та організацією діяльності профільних структурних підрозділів вінницької мерії. А також одна група відвідає заклади охорони здоров\'я, познайомиться із їх роботою та розповість, як побудована система надання медичних послуг у їхньому місті. Інша група має познайомиться із порядком оформлення земельних ділянок у власність або користування громадянами та юридичними особами, із роботою відділу охорони культурної спадщини та дизайну, із принципами роботи та формування бази даних містобудівного та земельного кадастру тощо.

Практику обміну досвідом обидві сторони розцінюють як досить потрібну і корисну справу. В результаті таких зустрічей отримується корисна, цікава і потрібна інформація, яку можна використати на практиці для покращення роботи у тій чи іншій сфері. Тому в подальшому планується, що такі зв\'язки будуть не лише підтримуватись, а й розвиватись.


Переглядів: 2794
Поширень: 0