На першому поверсі Центру первинної медико-санітарної допомоги №7, що по вул. Київській (колишня поліклініка №2), з 1 лютого розпочнеться реконструкція приміщень для розміщення сучасного муніципального діагностичного центру. Його створення відбувається повністю за позабюджетні кошти. Проект реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Ізраїлю та Благодійного фонду Петра Порошенка. Завершення усіх робіт по створенню центру заплановано на кінець травня. На сьогоднішній день зі сторони ізраїльських партнерів пройдено усі тендерні процедури по закупівлі обладнання.

25 січня Вінницька міська рада підписала Меморандум про співпрацю з Благодійним фондом Петра Порошенка, який профінансує роботи по реконструкції приміщення першого поверху приміщення під діагностичний центр. На офіційній церемонії підписання документу був також присутній нині діючий Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїлю в Україні пан Реувен Дін Ель.

«Я був долучений до цього проекту особисто за дорученням нашого міністра, – розповідає посол Держави Ізраїль в Україні пан Реувен Дін Ель. – Зі свого боку, я здивувався, що Ізраїль створює у Вінниці такий потужний центр. Це дійсно унікальний проект. Я дуже задоволений, що терміни, про які домовлялись наші сторони, - були витримані, і ми встигли пройти всі тендерні процедури, які у нашій країні досить забюрократизовані і тривалі, до кінця минулого року».

«Створення діагностичного центру є гарним прикладом якісної співпраці закордонного, приватного і муніципального ресурсів, – зазначив Петро Порошенко. – Сьогодні можна сказати, що вінничани, дякуючи цьому проекту, отримають доступ до першокласної, світового рівня діагностики. Також на цьому прикладі я хочу сказати, що практично за відсутності бюджетних коштів, місто знайшло можливість взяти на себе надзвичайно важливу організаційну функцію та з допомогою партнерів створити сучасний діагностичний центр».

Муніципальний діагностичний центр буде структурним підрозділом Центру первинної медико-санітарної допомоги №7 та матиме площу близько 1000 м2. У його складі буде три відділення: рентгенодіагностичне, ендоскопічне та експрес-лабораторія. У центрі проводитимуться рентгенодіагностика, комп’ютерна томографія, ультразвукові та ендоскопічні дослідження та обстеження на мамографі. Для обслуговування пацієнтів лікарні швидкої допомоги кабінет комп’ютерної томографії працюватиме цілодобово.

Створення сучасного діагностичного центру значно покращить рівень обстежень, діагностики та лікування різних захворювань мешканців нашого міста. Окрім цього, зросте ефективність надання невідкладної медичної допомоги у лікарні швидкої допомоги за рахунок можливості швидкого і ефективного обстеження пацієнтів з політравмами та гострими інсультами. А експрес-лабораторія надасть змогу отримувати результати аналізів лабораторних досліджень в найстисліше терміни.

На сьогоднішній день розпочинається підготовка фахівців, які працюватимуть на комп’ютерному томографі, навчання яких безкоштовно проведе ізраїльська сторона. Вся техніка має річний гарантійний термін.

«Цей проект дійсно унікальний і дуже потрібний місту. Окрім забезпечення обладнанням він також передбачає постійні взаємозв’язки вінницьких та ізраїльських фахівців щодо консультацій та обміну досвідом, що дозволить підняти нашу медицину на більш високий рівень, – розповідає міський голова Володимир Гройсман. – В процесі реалізації проекту ми зрозуміли, що нам будуть ще потрібні додаткові ресурси для того, аби якісно відремонтувати приміщення та його дообладнати тією технікою, яка не передбачена ізраїльським проектом. Тому ми поспілкувались з Петром Олексійовичем на цю тему і знайшли підтримку. І ми зможемо з його допомогою і з допомогою держави Ізраїль реалізувати в комплексі весь проект і створити достатньо серйозну базу у діагностичній сфері медицини Вінниці».



Переглядів: 14384
Поширень: 0