Вінницькі підприємці звернулись до Представництва Держкомпідприємництва у Вінницькій області з проханням проаналізувати рішення обласної ради щодо посилення профілактичного впливу і потидії проявам пияцтва та алкоголізму в області на 2008-2011 роки.

- Ми вже маємо три заяви вінницьких підприємців, які просять проаналізувати рішення обласної влади щодо відповідності засадам державної регуляторної політики, повідомив Євгеній Зільберт, заступник голови Представництва Держкомпідприємництва у Вінницькій області.

За словами заступника уповноваженого з питань регуляторної політики та захисту підприємництва у Вінницькій області Олександра Печаліна обласна антиалкогольна програма має ряд недоопрацювань.

- Перше - потрібно було провести аналіз регуляторного впливу даного рішення на підприємців. Цього документу ніхто не бачив, - зазначає Олександр Печалін. - Друге - необхідно було провести громадські слухання, аби скоригувати документ з підприємцями. Цього не було. Та й сам документ має низку суперечливих моментів. Наприклад, обмеження за площею магазинів - до 50 кв. метрів, де дозволяється продавати алкоголь. Це одразу виб\'є дрібних „гравців" із ринку. Крім того, підприємці отримали ліцензії на торгівлю. Що робити з цим? Також, у документі є певні моменти дерегуляції, як то довідка про торгову площу, тоді як впроваджується політика щодо зменшення кількості дозвільних документів.

Обласну програму по профілактиці та боротьбі з пияцтвом та алкоголізмом затвердили у вересні на сесії обласної ради. В інших областях вже зацікавились вінницьким антиалгольним ноу-хау.


Переглядів: 5264
Поширень: 0