В 2012-му у Вінниці з\'являться нові квіткові композиції та паркувальні місця, а також біля однієї з водойм міста буде впорядковано ще одну зону для відпочинку городян влітку. Крім того, продовжаться роботи по зовнішньому освітленню вулиць обласного центру та буде здійснюватись капітальний та поточний ремонт доріг. Про виконану у 2011 році роботу стосовно асфальтування доріг, реконструкцій зон відпочинку, освітлення міста, а також про плани на поточний рік 25 січня на міжвідомчій підсумковій нараді доповідав директор департаменту комунального господарства та благоустрою Ігор Корольчук.

За його інформацією, минулого року капітально відремонтовано 7,3 тис. м2 дорожнього покриття на вул. Пестеля, Кона, Бевза та Винниченко. «На умовах співфінансування з мешканцями капітально відремонтовано ще 9 ділянок доріг на території приватної забудови, - говорить Ігор Корольчук. - На 145 вулицях у 2011 році проведено поточний ремонт загальною площею 65,5 тис. м2. Також у минулому році облаштовано три «кишені» для зупинки громадського транспорту та два паркувальні майданчики».

Упродовж 2011 року також проводився ремонт покриття тротуарів, доріжок та алей в парках Горького та «Дружби Народів» загальною площею 7,54 тисячі квадратних метрів, а для комфортних умов пересування інвалідів на візках та матерям із дитячими візочками на вулично-шляховій мережі обласного центру влаштовано 43 пандуси.

Минулого року проведено капітальний ремонт входу в ЦПКіВ ім. Горького із реконструкцією «лебединого озера», пляжу «Хімік» та Майдану Незалежності. У планах на поточний рік продовження роботи із благоустрою ще однієї зони відпочинку біля водойми.

Минулого року у місті вперше почали з\'являтись вертикальні підвісні клумби. Крім цих «ноу-хау», капітальний ремонт проводився і на існуючих квітниках та у скверах. Загалом у 2011 році було висаджено майже 217 тисяч квітів. У 2011 році продовжувалась робота щодо зовнішнього освітлення. Зокрема, на 93 вулицях міста замінено 1910 світлоточок. Проводились роботи і по реконструкції існуючих мереж зовнішнього освітлення. Відтак на сьогоднішній день в місті налічується 18883 світлоточок, з яких вже замінено на нові енергозберігаючі 18210.

В вересні 2011 року звершені роботи по влаштуванню 12 свердловин для відкачки газу на полігоні твердих побутових відходів поблизу с. Стадниці. Тут вже встановлено факел по спаленню звалищного газу, який дозволить зменшити шкідливий вплив полігону на атмосферне повітря та отримати додаткові кошти на утримання полігону ТПВ та його подальшу рекультивацію.

Серед пріоритетних питань на 2012 рік для департаменту комунального господарства та благоустрою є продовження роботи щодо влаштування місць для паркування авто на вулицях обласного центру, оперативна ліквідація підтоплень та забезпечення належного водовідведення на проблемних ділянках міста. «Крім того, у цьому році планується охопити поточним та капітальним ремонтом всі вулиці міста, на яких є асфальтобетоне покриття, та приділити особливу увагу ремонту тротуарів, - говорить директор департаменту комунального господарства та благоустрою Ігор Корольчук. - Також цьогоріч буде змінено підхід до озеленення вулиць обласного центру та продовження комплексної роботи щодо утримання міста в належному стані».

Міський голова Володимир Гройсман зазначив, що позитивну динаміку у розвитку комунального господарства та благоустрою Вінниці слід не лише продовжувати, а й підсилювати. «Ми повинні заздалегідь підготуватися до весни, аби вчасно провести прибирання територій та здійснити заходи щодо озеленення міста, - говорить очільник Вінниці. - Минулого року ми змінили підхід до озеленення, але цього недостатньо. Я хотів би, аби у 2012 році квітів було набагато більше, а композиції - якісніші».


 



Переглядів: 4840
Поширень: 0