Починаючи з травня 2012 року на ділянці вулиці 50-річчя Перемоги від площі Перемоги до ринку «Світанок» триватиме реконструкція. Благоустрій буде здійснювати ТОВ «Торгово-промислова фірма «АВС-Цитрус». Відповідний договір про комплексну забудову території затвердив 19 січня поточного року виконавчий комітет міської ради.

На сьогоднішній день вже завершується виготовлення проектно-кошторисної документації. У цій частині вулиці передбачено розширення на 3,5 метрів проїжджої частини, облаштування двох автобусних зупинок, оформлення зелених зон, укладання пішохідних доріжок тротуарною плиткою (загальна площа тротуарного покриття становить 2045м2), влаштування зовнішнього освітлення, встановлення урн та лавок. Таким чином тут з\'явиться міні-сквер, де буде приємно проводити час.

Підготовчі роботи, якщо дозволятимуть погодні умови, розпочнуться в лютому-березні поточного року. Початок основних робіт з благоустрою заплановано на середину травня. Згідно графіку завершаться вони до середини серпня. Орієнтовна вартість об\'єкту складає 1,9 млн. грн., з яких 1 млн. 400 тис. грн. проінвестує «АВС-Цитрус».

«Ми з цією фірмою підписали угоду, яка передбачає благоустрій важливого для нас інфраструктурного об\'єкту, - говорить міський голова Володимир Гройсман. - Всі ми пам\'ятаємо, що тут було і який вигляд мала ця територія. Тому ми запропонували керівництву ринку «Світанок», у якого закінчувався термін оренди землі, внести роботи по благоустрою в інвестиційну складову реконструкції ринку для того, аби навести на цій території порядок, і вдячні підприємству, що відгукнулось на нашу пропозицію. Ми всі пам\'ятаємо, що тут було і хочемо зробити це місце максимально комфортним і для пішоходів, і для людей, які чекають на громадський транспорт, і для мешканців прилеглих будинків».



Переглядів: 5248
Поширень: 0