31 січня на Вінниччині відбулось засідання керівного складу з підведення підсумків діяльності Вінницької територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту України за 2011 рік та визначення основних завдань в зазначеній сфері на 2012 рік. Засідання пройшло за участю керманичів області та міста, представника МНС України, директора департаменту цивільного захисту Василя Квашука, керівництва управлінь з НС, представників всіх структур підсистеми, журналістів.

Учасники засідання переглянули відеофільм, в якому були відмічені ключові здобутки працівників підсистеми впродовж 2011 року та визначені пріоритетні напрямки роботи на 2012 рік.

Голова облдержадміністрації Микола Джига особисто подякував працівникам галузі за їх роботу, адже від них у великій мірі залежить здоров’я та добробут вінничан. І те, що вінницькі підрозділи МНС зайняли перше місце по показникам у державі – свідчить про їх професіоналізм та сплановану схему діяльності. Керівники області та міста відзначили, що лише спільними зусиллями нам вдасться ефективно подолати та запобігти виникненню надзвичайних ситуацій на Вінниччині.

Про ключові досягнення та статистику роботи своїх колег доповів начальник Управління МНС України у Вінницькій області Руслан Шевчук. Так протягом 2011 року на території області виникло 7 класифікованих надзвичайних ситуацій, що на 22,3 % менше ніж у 2010 році. Завдяки чіткій роботі кількість загиблих у 2011 році значно зменшилася (на 40% у порівнянні з 2010-им). Але загальна кількість виїздів для проведення заходів із ліквідації наслідків надзвичайних подій та гасіння пожеж збільшилася на 17 %, і становить 9266 виїздів до 7937 у 2010 році. За 12 місяців поточного року у Вінницькій області зареєстровано 1807 пожеж, економічні втрати від яких склали 48 млн. 73 тисячі гривень. В них загинуло 90 осіб. Працівниками ж підрозділів УМНС під час пожеж врятовано 171 людину. Не менш сумна статистика і по ДТП. Їх зареєстровано 483 по регіону, причому загинуло 98 осіб. Підрозділи УМНС області активно залучалися до проведення аварійно-рятувальних робіт на ДТП, як результат – врятовано 13 осіб. Також подібні події зареєстровано і на водних об’єктах області. У 83 зафіксованих випадках на воді загинуло 72 особи.

За словами начальника Головного управління з питань НС та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Сергія Вовченка в 2011 році здійснено 142 виїзди на знешкодження вибухонебезпечних предметів; в області створено та ведеться електронний облік захисних споруд цивільного захисту. Так на обліку знаходиться 1298 захисних споруд, з них 113 сховищ та 1185 протирадіаційних укриттів. Проведено роботи по збиранню та ліквідації понад 784 тонн отрутохімікатів та пестицидів.

Голова облдержадміністрації Микола Джига за сумлінну працю та особистий внесок у ліквідацію НС на Вінниччині вручив грамоту Кабінету Міністрів України Сергію Вовченку. Цього ж дня дострокові звання, нагрудні знаки, почесні нагороди і грамоти отримали кращі працівники всіх підрозділів підсистеми єдиної системи цивільного захисту Вінницької області. Також працівникам, які проявили героїзм та врятували життя людей були вручені ордени «За відвагу».

Підводячи підсумки наради учасники зборів підкреслили, що за результатами аналізу роботи, заходи, передбачені Планом основних заходів з підготовки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Вінницької області в 2011 році, виконані.



Переглядів: 4080
Поширень: 0