У Вінниці, в рамках підготовки до футбольного чемпіонату “Євро – 2012”, на військовому аеродромі “Гавришівка” відбулася робоча зустріч представників Командування Повітряних Сил Збройних Сил України та офіцерів з Центру повітряних операцій Збройних сил Республіки Польща.

Українську військову делегацію очолював тимчасово виконуючий обов’язки начальника штабу Командування Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-майор Андрій Куришко.

Питання, що виносились на обговорення, стосувалися доповнень до двосторонньої Угоди між Міністерствами оборони України та Республіки Польща про військове співробітництво у сфері обміну інформацією й виконання польотів військовими повітряними суднами України та Республіки Польща в повітряному просторі обох держав.

За словами полковника Анджея Бочиньскі, очільника делегації Збройних сил Республіки Польщі, внесення змін до Угоди – це, перш за все, злагодженість дій між видами збройних сил обох держав під час “Євро – 2012”.

– Ми спільно виконуватимемо завдання антитерористичного забезпечення футбольного чемпіонату, тож внесення доповнень до Протоколу Угоди дасть змогу більш оперативно реагувати на ймовірні виклики та загрози з повітря.

Говорячи про досягнуті домовленості, заступник начальника оперативного управління штабу Командування Повітряних Сил ЗС України полковник Олександр Жарик, зокрема зазначив, що такі Угоди про співробітництво у сфері обміну інформацією є з кожною країною, які територіально межують з нашою державою.

– До прикладу, коли повітряне судно порушує режим польоту, без запиту змінює курс, не відповідає на команди органів управління і наближається до наших повітряних кордонів, – говорить полковник Олександр Жарик, – закордонні колеги одразу сповіщають нас про цей факт. Спрощена процедура обміну інформацією дає нам більше часу для прийняття відповідного рішення щодо реагування на такий інцидент, не виключаючи навіть можливості підняття в повітря чергової ланки. Ми ж, у свою чергу, також зобов’язуємося надавати таку інформацію нашим сусідам.

Після закінчення робочої зустрічі гостям з Польщі розповіли про історію та сучасність військової транспортної авіаційної бригади, на базі якої проходила зустріч, можливості її авіатранспортних перевезень особового складу, виконання санітарних та пошуково-рятувальних завдань за призначенням, а також можливості літака аеромедичної евакуації Ан-26 “Віта”.

Сергій Фурдик.

РМЦ МО України (м.Вінниця).



Переглядів: 6740
Поширень: 0