19 лютого у Вінниці відбувся щорічний конкурс снігової творчості «Парад Сніговиків». В цьому році взяли участь 121 команда.

Озброївшись лопатами, молотками і навіть ножами команди приймаються за роботу. Аксесуари своїм творінням готували заздалегідь.

Щоправда, відер, замість шапок, вистачило не всім. Тут уже вмикали фантазію.

“Всі ліплять снігову бабу, а ми - снігову жабу, тому що історично жаба в Київській Русі була культовою твариною, їй поклонялися всі, тому що їй корилися всі, вона є символом багатства, символом щастя. І в цей день, такий сонячний, хочеться позитиву”, - сказала учасниця акції Наталія Журбенко.

Аби взяти участь у заході, єдине правило - не бути професійним скульптором. Після того, як півсотня робіт готова, до справи береться журі.

Найбільше захоплюються сніговою рептилією. Автори скульптури переконують, секрет успіху у якості матеріалу.

“Це підручні матеріали: моторики, шпателя, лопати вирізаємо. Сніг - те, що треба. Якщо його поливати водою, виходить добре”, - розповів скульптор Олександр.

Всі учасники отримали солодкі призи та подарунки від організаторів конкурсу – відділу у справах молоді та туризму Вінницької міської ради. За словами начальника відділу Руслана Анфілова, перемогу отримали снігові скульптури у різних номінаціях:

  • Дракон-велетень;
  • казкова фортеця;
  • черепаха Євро-2012;
  • євро-сніговик;
  • снігова родина;
  • сніговий фотоапарат.

Журі, як і учасники, надіються, що їхні сніговики у Вінниці простоять доти, доки їх не припече сонце.


Переглядів: 5867
Поширень: 0