20 лютого, у Вінниці, у залі навчально-спортивної базі Повітряних Сил, з нагоди Дня захисника Вітчизни стартувала VIІ-ма Відкрита першість Повітряних Сил ЗС України з футзалу на Кубок Друкованого органу МО України “Крила України” та призи Вінницької спортивної громадської організації “Обласна федерація футболу”.

Перед початком футбольних баталій з вітальним словом до учасників змагань звернулися заступник голови Вінницької обласної федерації футболу, суддя національної категорії Михайло Прозоровський, головний редактор Друкованого органу Міністерства оборони України Микола Поплавський, та головний штурман – начальник штурманського управління авіації Командування Повітряних Сил ЗС України генерал-майор Сергій Кушнір.

– Дуже добре, що свого часу творчий колектив газети “Крила України” започаткував спортивні змагання такого рівня, і вже сьомий рік поспіль збирає під спортивними знаменами футбольні команди Повітряних Сил та допризовної молоді, – зазначив генерал-майор Сергій Кушнір. – Особливо це актуально сьогодні, коли у Збройних Силах України триває рік фізичної підготовки і спорту. Тож, бажаю учасникам гарного спортивного азарту, влучних ударів по воротам та незламної волі до перемоги. Хай переможе сильніший. А вболівальникам – хорошого видовища.

Змагання триватимуть три дні. За головний приз – перехідний кубок газети “Крила України”, поборються збірні Командування ПС ЗС України, Повітряних командувань, Харківського університету Повітряних Сил, військових частин Вінницького гарнізону, збірна авіаторів Житомирського гарнізону та команда спортивного товариства “Спартак”. Цього року організатори змагань встановили вікове обмеження для учасників. Відтак в турнірі візьмуть учать лише військовослужбовці, вік яких 30 років і більше. Щоправда обмеження не стосуються команди спортивного товариства “Спартак” за яку грають допризовники.

Турнір проводитиметься за правилами Асоціації футзалу України. Регламент поєдинків стандартний: 2 тайми по 20 хвилин із 5-хвилинною перервою на відпочинок.

Шляхом жеребкування учасників розподілили на три групи по чотири команди. Шість колективів, які посядуть перші-другі місця у своїх підгрупах, вийдуть у наступне коло і боротимуться за призові місця вже у фіналі.

За попередні шість років головним призом змагань – перехідним Кубком газети “Крила України” володіли чотири різні команди. Першими чемпіонами у 2006 році стала команда офіцерів редакції газети “Крила України”. Двічі звання чемпіона вдавалося підтвердити командам Харківського університету Повітряних Сил (2007 і 2008 роки) та спортивного товариства “Динамо” (2009 і 2010 роки). Чинним володарем Перехідного Кубку є команда авіаторів Житомирського гарнізону, яка торік, лише у серії післяматчевих пенальті виборола чемпіонство.

Команда-переможець, призери і кращі гравці турніру традиційно будуть нагороджені кубками, дипломами та цінними подарунками від Вінницької спортивної громадської організації “Обласна федерація футболу” та мобільного спонсора змагань – оператора мобільного зв’язку “Life”.

Загальне керівництво та організація проведення змагань, відповідно до Положення, покладено на Друкований орган Міністерства оборони України “Крила України” та спортивний комітет Повітряних Сил Збройних Сил України.

Сергій Фурдик

РМЦ МО України (м. Вінниця)


Переглядів: 9617
Поширень: 0