У Вінниці минулої неділі в лікарню потрапив перший чоловік, травмований бурулькою. Впала вона на нього біля будівлі по Коцюбинського, 30, що напроти Центрального базару.

- До травмованого “швидка” приїхала через шість хвилин після виклику, - повідомив головний лікар Вінницької міської станції швидкої допомоги Валентин Фіщук. - У 25-річного юнака з Бердичева, за попереднім діагнозом, струс головного мозку і забій тім’яної ділянки голови.

Потерпілого одразу доставили до Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Як повідомили у службі оперативного реагування “Цілодобова варта” Вінницької міської ради, з суботи 18 лютого, коли температура повітря почала підніматись, по вівторок, 21лютого, до них надійшло 30 звернень щодо очистки покрівель від льоду і бурульок.

- Станом на 21 лютого 70% ЖЕКів і керівників приватних структур, які повинні зачищати прибудинкову територію від бурульок і снігу, справляються із ситуацією, - говорить начальник відділу оперативного реагування “Цілодобова варта” Антоніна Іващук. - Тут треба враховувати і погодні умови, бо вдень за теплої погоди сніг знову тане і працівники мають нову роботу, нові бурульки. За потреби викликають необхіду техніку з МНС, будівельної організації “Мур” і аварійно-диспетчерської служби.

За виконанням чи невиконанням такої роботи стежить інспекція по контролю за благоустроєм та санітарним станом міста Вінниці.

- Якщо ЖЕК чи власник магазину не прибирає територію від снігу і льоду, спеціалісти нашої інспекції складають акт, - пояснює начальник інспекції Василь Гайовик. - Чотирьом вінницьким ЖЕКам направлено протоколи-приписи для негайного їх виконання. Це ЖЕКи №15, 16, 14 і об’єднання “Бокут”. Після повторного акта справа передається до прокуратури.

Лише 19 лютого, у неділю, інспекція склала 25 таких протоколів.

Довідка:

Штраф за невчасне прибирання прибудинкової території від снігу, льоду та бурульок становить 850-1700 гривень.


Переглядів: 5122
Поширень: 0