Ідея відновити у місті шкільну газету виникла під час однієї із зустрічей дитячих омбудсменів із Вінницьким міським головою Володимиром Гройсманом. Тоді й було прийнято рішення з допомогою редакції «Вінницька газета» започаткувати випуск газети вінницької учнівської громади.

В результаті спільної роботи школярів та головного редактора видання «Вінницька газета» Наталії Космини вже цієї п\'ятниці люди, які виписують муніципальну газету, отримали разом з нею додаток у вигляді шкільної газети «Максимум». Окрім цього, примірники надійшли у всі школи, де у кожному класі буде можливість почитати «свою» газету. «В цю газету вкладено дуже багато праці самими омбудсменами та учнівськими лідерами, - говорить головний редактор МКП редакція «Вінницька газета» Наталя Космина. - Я думаю, що газета вінницької учнівської громади об\'єднає усі школи міста, адже тут піднімаються проблеми, які турбують всіх дітей».

Газета «Максимум» буде виходити раз у два місяці протягом навчального року. У першому номері розміщені статті учнів шкіл №7, №1, №9, №22, №25, №23 та №2. Свої сторінки мають активісти Союзу старшокласників «Лідер» та дитячі омбудсмени.

«Над створенням газети працювали представники дитячої організації «Лідер», дитячі омбудсмени та інші учнівські об\'єднання, але ми всі робимо одну справу, тому я вас прошу, щоб ви й надалі працювали єдиним колективом, в якому є висока ступінь взаємодії і взаємоповаги, в якому об\'єднанні молоді, активні, креативні діти, яким не байдуже, що відбувається у житті однолітків, їх друзів і міста в цілому», - звернувся до школярів міський голова Володимир Гройсман.

«Наша газета називається «Максимум». Це означає максимум інформації, новин, довіри, дружби та честі, - говорить відповідальний редактор газети «Максимум» Євген Павлюк. - Це газета для дітей, про дітей і написана самими дітьми. До її створення долучились представники більшості шкіл міста. Було багато цікавої інформації, але нашою редколегією відібрано найкращі матеріали. У перспективі нам би хотілось, щоб ця газета стала дзеркалом життя учнівської громади міста, щоб в ній висвітлювались усі найцікавіші новини з життя вінницьких школярів. Ми хочемо вдосконалюватись і навчатись нелегкій журналістській справі».

Наприкінці зустрічі міський голова Володимир Гройсман пообіцяв учнівству міста, що за будь-яких обставин газета «Максимум» буде виходити у світ, і все, що потрібно зробити з боку влади, буде зроблено. В свою чергу учні мають продовжувати активну роботу у цьому напрямку і працювати над створенням якісної, цікавої і актуальної газети.


Переглядів: 6395
Поширень: 0