Свою історію він веде з 1 березня 1973 року, коли на підприємстві був виготовлений перший діамант вагою 0,13 карата. З нагоди свята в рідні стіни були запрошені працівники та ветерани підприємства, представники обласної та місцевої влади, очільники федерації профспілок Вінниччини та металургів і гірників України інші гості.
За 35-річний вік у підприємство були значні успіхи, але зазнавало вони й чималих труднощів.

Після розвалу Радянського Союзу, «Кристал», як і багато інших вітчизняних підприємств, позбавилося економічних зв’язків, мало проблеми с поставкою сировини, багато кваліфікованих спеціалістів були змушені шукати іншу роботу. Все таки «Кристал» відстяв права на свої гідне існування.

Вінницький «Кристал» сьогодні – це відомий вітчизняний бренд, продукція якого відома за межами нашої країни. На сьогодні це підприємство щорічно виготовляє діамантів обсягом від от 100 до 300 тисяч каратів. Протягом останніх років «Кристал» дедалі активно виходить на світовий ринок з діамантами власного виробництва, продовжує нарощувати обсяги виробництва та продажу. Це колектив особливих професіоналів, де постійно піклуються про індивідуальну підготовку молодих професійних кадрів. На заводі працює 22 трудових династії.
Вміле керівництво, сумлінна праця менеджерів, всього трудового колективу стали основою для поступального розвитку.

«Кристал» має важливе значення для життєдіяльності міста та області, щороку він перераховує до бюджетних та позабюджетних фондів понад десять мільйонів гривень.
Заступник голови облдержадміністрації Василь Жердецький відмітив бездоганну гарантію якості та доброго смаку продукції підприємства та побажав колективу здоров’я, процвітання та нових здобутків і вручив Почесні грамоти від імені облдержадміністрації та обласної ради кращім працівникам підприємства.
Гарний настрій «іменинникам»створили сольні виступи артистів Вінниці, Києва та Білорусі.


Переглядів: 3799
Поширень: 0