Напередодні міжнародного жіночого дня, сьомого березня, у Вінниці встановлено рекорд України. На площі Театральній 254 чоловіка утворили величезну вісімку, яку зафіксували представники книги рекордів України.

У Вінниці встановлено рекорд України

- У категорії “Масові заходи” та “Розміри” утворилась найбільша фігура з чоловіків, з трояндами у руках, - сказала представник національного проекту “Книги рекордів України” Ганна Крисюк. - Наразі цей рекорд ініційовано уперше. І нам дуже приємно, що таким чином можна привітати не тільки жінок Вінниці, а й України.

Розміри зафіксованої вісімки 32 на 22 метри.

Нагадаємо, що останній рекорд на Вінниччині у категорії "Масові заходи”, встановлено 26 лютого, в місті Козятин Вінницької області. В присутності понад 400 чоловік була представлена найбільша в Україні калита (обрядовий хліб). Цей кулінарний шедевр готували 12 чоловік цілодобово 3 дні на Козятинському хлібокомбінаті. На створення калити пішло 200 кг борошна вищого ґатунку, 40 кг цукру, 300 яєць, 20 кг маргарину, 22 кг родзинок, 5 кг сиру. Розміри обрядового хліба: довжина 1метр 28 см, ширина 1м10 см, вага 310 кг.


Переглядів: 9310
Поширень: 0