З 4 по 7 квітня у Вінниці вже вдруге відбудеться яскраве модне дійство «Вінницькі дні моди». За сталою традицією фестиваль моди і краси проходитиме під патронатом Вінницького міського голови Володимира Гройсмана. Цьогоріч, за словами організаторів, крім вінницьких дизайнерів у показі весняних та літніх колекцій візьмуть участь і дизайнери, які вже довгий час працюють за кордоном. Для модників та модниць знову з’явиться нагода не лише дізнатись, що саме буде актуальним цьогорічної весни та літа, а й поспілкуватися із творцями стильного одягу.

Щороку до формату проведення «Вінницьких днів моди» організатори вносять деякі корективи. Так, наприклад, цьогоріч у фестивалі братимуть участь лише відомі дизайнери, такі як Ольга Родченко, Світлана Теренчук, Марина Ярославська, Олександр Очеретний, а також дизайн-студії «Dess», «Elis May» та інші. Крім того, цьогоріч вперше свої колекції представлять дизайнери, які довгий час працювали за кордоном, Наталія Андріанова (Дубаї), Інна Макарова (Буенос-Айрес) Тетяна Сухомудь та інші.

«Сподіваюсь, що ми крок за кроком дійдемо до рівня Ukrainian Fashion Week, – говорить один із організаторів, директор Вінницького модельного агентства «Klodel Models» Наталія Фурманова. – А учні вінницьких професійно-технічних навчальних закладів, які здобувають освіту дизайнера, матимуть нагоду ознайомитись із роботою старших колег та, можливо, отримати певний поштовх до удосконалення своїх робіт та створення власних колекцій».

За словами директора департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради Сергія Кудлаєнка, на сьогоднішній день вже надійшло близько 14 заявок від дизайнерів, які прагнуть продемонструвати свої колекції на «Вінницьких днях моди». «Проте, до 23 березня дизайнери, які також бажають взяти участь у фестивалі, мають можливість подати заявки, - говорить Сергій Кудлаєнко.

Дизайнер Світлана Теренчук під час прес-конференції розкрила одну із таємниць – під час фінального показу її власної колекції на подіум вийде зірка українського шоу-бізнесу Катя Бужинська. Інші ж дизайнери поки що тримають в таємниці усі «козирі» їхніх колекцій «Весна-літо – 2012».



Переглядів: 5304
Поширень: 0