30 березня відбулась 19-та сесія 6-го скликання. Депутати розглянули 64 питання порядку денного. Деякі з них було затверджено із правками та доповненнями, які напередодні сесії депутати вносили на засіданнях постійних депутатських комісій.

Одне з важливих для міста питань, яке на сесії ухвалили депутати, стосується створення у місті нового дитячого садку №5. Приміщення під його розташування минулого року було передано з державної у комунальну власність територіальної громади Вінниці і з допомогою субвенцій з державного бюджету тут одразу розпочалась реконструкція. Раніше ця будівля належала 732-му Вінницькому ремонтному заводу Міністерства оборони України. Свого часу тут функціонував дитячий садок №78, але через брак коштів на його утримання у 1995 році садок припинив приймати дітей. На сьогоднішній день вже завершуються роботи на території довкола повністю відновленого приміщення і незабаром дитячий дошкільний навчальний заклад №5 відкриє двері для маленьких відвідувачів.

«Цього року ми вирішимо питання із чергою в дитячі садочки, яка ще шість років тому була дуже велика, - говорить міський голова Володимир Гройсман. – Протягом останніх п’яти років ми системно працювали над розв’язанням цієї проблеми, створюючи і додаткові групи, і відкриваючи нові заклади».

Після цієї сесії відбудуться зміни і у закладах культури – міський естрадно-духовий оркестр «ВінБенд» стане структурним підрозділом КП «Центр концертних та фестивальний програм», який функціонує на базі концертної зали «Райдуга». Таке об’єднання має ряд переваг, бо створює передумови для формування єдиного творчого середовища в місті, в якому буде збережено індивідуальність та діяльність базових творчих колективів. Також очікується покращення концертної діяльності закладів (як кількісних так і якісних показників), створення конкурентоспроможного культурного продукту, спрямованого на задоволення культурних потреб вінничан. В подальшому на базі КП «Центр концертних та фестивальних програм» планується створити заклад культури по принципу обласної філармонії з розширенням спектру діяльності – запровадження муніципальних абонементів, створення дитячої джазової школи, хорової школи тощо.

А комунальні служби міста, які займаються благоустроєм та підтримкою належного санітарного стану обласного центру, після чергового засідання міської ради будуть планувати свою роботу з допомогою Схеми санітарної очистки м. Вінниці, яку затвердили депутати. Це системний документ, що визначає напрямок розвитку комунальної галузі у сфері благоустрою, а також передбачає комплекс робіт, заходів, проектів та ресурсу для довгострокового і короткострокового планування робіт по благоустрою. Керуючись Схемою санітарної очистки міста комунальні служби зможуть обґрунтовано визначати стратегію розвитку галузі і розробляти програмні заходи у сфері поводження з відходами на території міста. Схема розроблена до 2025 року з виділенням заходів по чергах. Окрім цього, у документі надається об’єктивна оцінка ситуації у місті, на підставі якої є можливість приймати рішення по плануванню заходів по санітарній очистці території та організації безпечного поводження з відходами, зниження їх негативного впливу на навколишнє середовище та здоров’я вінничан.



Переглядів: 6058
Поширень: 0