Адже саме сьогодні, 10 квітня, набув чинності відповідний закон. Відповідно до нього в Україні водночас із вже відомими кількома номерами виклику служб екстреної допомоги, а саме 101, 102, 103 і 104, повинен був запрацювати єдиний телефонний номер 112.
Повинен був, але не запрацював.

- У Вінниці система 112 запрацює лише наприкінці року, або початку наступного. - каже керівник прес-служби Олександр Кутовий. - Все залежить від фінансування.

За його словами, завдання вчасного запуска служби стояло перед великими містами України, які готуються приймати гостей та учасників "Євро-2012" - Київ, Харків, Донецьк, Львів. Практично готові до запуску системи Одеса та Дніпропетровськ. А от для Вінниці все складається не так оптимістично.

Нагадаємо, відповідно до нового закону центри „112“ мають забезпечувати прийняття та обробку екстрених викликів; визначення підрозділів екстреної допомоги населенню, які залучаються для надання такої допомоги; передачу інформації про екстрені виклики оперативно-диспетчерським службам; взаємодію підрозділів екстреної допомоги населенню під час роботи; ведення обліку тастатистичної звітності; зберігання інформації про екстрені виклики.

На етапах введення номеру 112 він буде використовуватися паралельно з існуючими телефонними номерами виклику служб екстреної допомоги. А далі - замінити їх. Дзвінки на номер 112, увідповідності до закону, мають бути безкоштовними.


Переглядів: 3617
Поширень: 0