Таке рішення Господарський суд Києва прийняв ще минулого року. Тоді ж він зобов\'язав акціонерне товариство "Київський річковий порт" повернути державі 11 буксирів, теплоходів і барж. Серед них і суди вінницької пристані.

Але вимоги суду виконані не були, річковий порт спробував опротестувати його рішення. Аж ось 21 березня апеляцію відхилили. Київський апеляційний суд підтвердив рішення суду попередньої інстанції.

- За зверненням Державного підприємства «Адміністрація річкових портів» прокуратура Києва перевірила законність набуття права власності на державне майно - річкові суда, розташовані у пристаней Вінниці та Могилева-Подільського. - повідомляють у прес-службі столичної прокуратури.

За результатами прокурорської перевірки пред\'явлено позов, який передбачає повернення річкових суден у власність держави та визнає недійсними нинішні свідоцтва про права власності.

За словами директора Вінницької пристані Олександра Черевниченка, остаточну крапку в судовій тяганині ставити ще рано.

- Процес цей складний та тривалий. - говорить Олександр Черевниченко. - Попри ті судові рішення, про які ми вже знаємо, ще невідомо коли усе вирішиться остаточно. Але як віничанин я радію, що місто врешті решт стане власником наших катерів. І ми, і Вінниця від цього лише виграємо.

Нині вінницькі катери готують до відкриття сезону навігації, який зазвичай розпочинається 1 травня. Але, за словами директора пристані, і "Микола Пирогов", і "Ляля Ратушна" перші цьогорічні пробні рейси зроблять ще раніше - наприкінці квітня.


Переглядів: 4839
Поширень: 0