Після поразки від лідера (івано-франківської "Говерли-Закарпаття - 0:2) вінницька "Нива" зробила дві трудові нічиї (на виїзді з" Динамо-2 "- 0:0 і вдома з ФК" Львів "- 1:1) . І ось, нарешті, ми дочекалися перемоги свого клубу, оновленого в міжсезоння на 95%. Це сталося в неділю, 8 квітня, в Одесі.

Брат на брата не пішов

5 квітня ФК "Одеса" відсвяткував свій перший День народження. З цього приводу вхід на "Спартак" для всіх уболівальників був абсолютно безкоштовним. Однак у Вербну неділю подивитися гру їх прийшло зовсім небагато.

Але вболівали вони непогано. Поєдинок між ФК "Одеса" та вінницькою "Нивою" викликав підвищений інтерес. Ще б пак! У складі вінничан у весняній частині сезону виступає десяток гравців, які в недалекому минулому захищали кольори одеського "Чорноморця", "Чорноморця-2", іллічівського "Бастіону", овідіопольського "Дністра" і того ж ФК "Одеса". Саме для них бій на їх рідній землі означало більше, ніж усі поєдинки весни разом узяті.

Але, на жаль, у першому таймі глядачі не побачили нічого гострого і схожого на свого роду дербі. Гра протікала в центрі поля, небезпечних моментів біля воріт Геннадія Ганева та Олександра Лавренцова практично не було. Хлопці боролися, намагалися грати в пас на кілька освіженим після невеликого дощу газоні (до речі, "поляна" була у відмінному стані), нерідко порушували правила в центральному колі, але не більше. Як то кажуть, "брат на брата" не пішов.

Забили зі штрафного

Зі старту другого тайму у складі "Одеси" з\'явився Валентин Полтавець. Свого лідера "городяни" нагородили шикарним пасом буквально відразу, але Полтавець, який увірвався в штрафну, не зважився пробивати, спробував обвести воротаря і втратив м\'яч. Ще через кілька хвилин з тієї ж зони в штрафну "влетів" Силич, але його потужний удар завершився нічим - "круглий" відлетів убік.

Далі на полі продовжилася "тягомотина" а-ля перший тайм. Моменти зовсім зникли, але на 73-й хвилині "Нива" заробила штрафний удар в метрах 28-ми від воріт. Капітан "Ниви" майстер спорту України Роман Пасічниченко чудовим ударом увігнав м\'яч у сітку - 0:1. До речі, цей гравець, що забиває другий матч поспіль (Роман відкрив рахунок у домашньому матчі з ФК "Львів"), прийшов до нас у міжсезоння з ФК "Полтава".

Після пропущеного гола Андрій Пархоменко випустив на поле екс-форварда "Ниви" Саїда Белмохтара. 22-му номеру "городян" було що доводити як вінничанам, так і своєму тренерському штабу. Але розбігтися Саїду не дали. А ось наш футболіст Єгор Бідний ледь не вразив власні ворота - м\'яч зрізався і потрапив в поперечину. У господарів був ще один шанс зрівняти рахунок-штрафний, зароблений на лінії штрафної (вибачте за тавтологію). Але Сергій Платунов пробив трохи вище воріт. У підсумку - 0:1.

Ця перемога дала змогу "Ниві" залишити зону "вильоту" (знижуються в класі дві команди першої ліги). Так як випереджав нас "Енергетик" (Бурштин) на своєму полі поступився "Говерлі-Закарпаттю" - 1:3. Нині вінничани займають 16-е місце серед 18 команд ліги, на очко випереджаючи бурштинців.

Наступний тур для "Ниви" буде нелегким. Наша команда 14 квітня будинку приймає запорізький "Металург", що займає друге місце в турнірній таблиці.



Переглядів: 3702
Поширень: 0