У вівторок, 17 квітня, активісти і волонтери міста у рамках проекту “Зробимо Вінницю чистою” провели екологічну акцію. За пів години вони з використаних пластикових пляшок для води виготовили величезну пляшку.

Скільки пішло тари на таку конструкцію учасники не підраховували. Проте висота її складає 8 ярусів (більше 2-ох метрів) і для того, щоб укріпити форму пляшки молоді люди використали 3 сміттєвих пакети на 240 літрів і 1 - пакет на 60 літрів, які й наповнили порожніми пляшками.

Акція “Зробимо Вінницю чистою” проходить у рамках всеукраїнської акції під назвою “Зробимо Україну чистою”, яка розпочалась ще у 2008 році.

- Перш за усе ми хотіли привернути увагу перехожих до того сміття, яке можна ще переробити, використати, - розповідає учасник акції і координатор проекту “Зроби Вінницю чистою” Андрій Мельник. - Тобто не тільки до глобальної екологічної теми, а й до дій кожного з нас, до того, щоб кожен слідкував за чистотою.

Саме тому наступної середи, 25 квітня о 15:00, у сквері Козицького пройдуть вуличні екодебати на цікаві екологічні теми. У четвер, 26 квітня, о 15:00 у планах організаторів — сімейний екоквест та майстер-класи із переробки вторинної сировини, паперу, пластикових пляшок, ниток, у потрібні та захоплюючі речі. Також проходитиме фотовиставка та виставка малюнків та плакатів на екологічну тематику. Протягом двох днів діятиме екокуточок для дорослих та дітей, з корисною та цікавою інформацією, іграми, інтерактивами. А 20 квітня — власними руками прибиратимуть територію Вінниці. Та чи справді усе відбудеться за графіком, за словами Андрія Мельника, - залежить від погодних умов, оскільки прогнозували дощі, то волонтери навіть величезну пляшку “сховали”.

У Вінниці екологічні дні проходять за підтримки Вінницької міської ради, «ЕкоВін», Національної скаутської організації України “ПЛАСТ”, Благодійного фонду “Подільська громада”, ВМГО “Демократичний альянс”, НГО “Всеукраїнської екологічної ліги”, ТОВ “Подільська січ”, департаменту комунального господарства та благоустрою ВМР.


Переглядів: 5410
Поширень: 0