Нову яскраву програму продемонстрували вінничанам, 22 квітня, на відкритті нового сезону вінницького фонтану.

Попри дощ побачити святкове дійство прийшло багато вінничан. Набережна Рошен була заповнена вщерть.

- Настрій у всіх чудовий. Навіть дощ нікого не налякав. - каже вінничанка Олена Тарасенко. - Ми свого малого під парасольку сховали. Він не змок.

Дощ закінчився за півгодини до початку шоу-програми. І ведучі запросили вінничан до дива. "Вернісаж найчудесніших чудес" - анонсував ведучий вечора очікуване шоу і не помилився. Видовище виявилось пречудовим. Цьому спряла в тому числі й модернізація фонтану. Вона полягала у встановленні трьох додаткових лазерних систем, нових спецефектах та розширеній шоу-програмі. Для адаптації фонтану під нову програму запрошували німецьких фахівців, а от із технічною стороною впорались місцеві техніки.

Привітати вінничан та гостей свята завітала група французських повітряних барабанщиків Mobilissimo, які вперше в Україні продемонстрували своє магічне шоу. І знову дощ. Але веселощі вже було не спинити.

- Вінницький фонтан став уже справжньою візиткою міста - сказав на відкриті почесний гость свята, міністр України Петро Порошенко. - Ми порахували, що за час роботи фонтану його відвідали майже мільйон людей. Але статистика мовчить скількох людей це зробило щасливішими. Думаю, не менше кількох десятків щасливих родин утворилось після романтичних побачень і прогулянок набережною. Сподіваюсь, це свято вже може сміливо претендувати на статус щорічного.

Схожу думку висловив і губернатор Вінницької області.

- Ми вже звикли, що життя у Вінниці ділиться на період "до фонтана" і "з фонтаном", - сказав Микола Джига.

За словами мера міста Володимира Гройсмана, відкриття нового сезону фонтану - визначна подія, не тільки в рамках міста, але й всієї держави.

- Від самого початку ніхто не сумнівався, що відкриваючи фонтан ми говоримо не просто про фонтан, а про щось справді унікальне. - сказав Володимир Гройсман. - І це справді так.

Нагадаємо, вже з 23 квітня найбільший у Європі вінницький плавучий фонтан Рошен з новою шоу-програмою працюватиме щодня з 14.00 до 23.00 і радуватиме усіх бажаючих - дітей, дорослих, вінничан та гостей міста.

Фоторепортаж з "Відкриття фонтану" дивіться тут.



Переглядів: 16461
Поширень: 0