З метою зміцнення міжрегіональних зв’язків і збільшення двостороннього туристичного потоку до Вінниці вже вдруге завітала делегація Міністерства курортів і туризму Криму спільно з санаторіями, туристичними операторами, українськими авіакампаніями, а також лікарями-курортологами та готелями.

В рамках даного візиту 23 квітня 2012 року відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Любові Спірідонової з кримською делегацією на чолі із заступником міністра курортів і туризму АР Крим Миколою Мариновим, де обговорювалися ключові питання подальшої співпраці.

Микола Маринов розповів, що цього року Міністерство курортів і туризму Криму збирається до всіх втілених минулого року ідей додати нові цікаві напрацювання, щоб співпраця з Вінницькою областю набрала нових обертів та зміцніла. Любов Спірідонова у свою чергу зазначила, що для Вінниччини дуже важливими є спеціалізовані санітарно-курортні заклади, яких не вистачає в області.

Але в пік курортного сезону жителі регіону стикаються з проблемою нестачі квитків. Вирішенням даного питання заступник голови облдержадміністрації вбачає розробку алгоритму роботи невеликих літаків. Така можливість у області є, оскільки аеропорт у с. Гавришівка на разі досить активно розвивається. Це розвантажить залізничні перевезення і створить додаткові можливості для тих, кому необхідне оздоровлення в Криму.

У підсумку зустрічі сторони зазначили, що така співпраця є стратегічно важливою для обох регіонів, оскільки здоров’я населення - пріоритетний напрямок, який потрібно розвивати та підтримувати.

Загалом програма перебування кримської делегації у Вінниці досить насичена. 23 квітня у Обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація фотоекспозиції «Крим», офіційне відкриття експозиції музеїв Криму та зустріч з туроператорами, відомими лікарями-курортологами та керівниками кримських санаторіїв та готелів. День завершився вечірнім джаз-концертом за участю Е. Ізмайлова та Ю. Танина.



Переглядів: 3602
Поширень: 0