Міністерство внутрішніх справ затвердило наказом нове розташування стаціонарних постів дорожньо-патрульної служби ДАІ України. Зокрема, у Вінницькій області змінить місце дислокації пункт, який нині розташований у селі Краснопілці, Гайсинського района.

- Аби забезпечити більшу мобільність та швидше реагування працівників посту на можливі дорожньо-транспортні пригоди та інші ситуації, його перенесуть ближче до Немирова. - каже інспектор з профілактичної роботи ДАІ УМВС України у Вінницькій області Олег Павленко. - Але поки рано говорити наскільки швидко відбудуться зміни.

Нині у Вінницькій області діє три стаціонарні пости. Розташовані вони у різних напрямах виїзду та в’їзду до Вінниці. Перший - неподалік села Комсомольське, що в Козятинському районі (64 км а/д М-21 Житомир - Могилів-Подільський). Другий - на території Літинського району (346 км а/д М-12 Стрий - Тернопіль - Кіровоград - Знам\'янка). Третій - біля села Краснопілка (510 км а/д М-12 Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка). Саме він і змінить місце розташування, його нової точкою дислокації незабаром стане Немирів (437 км а/д М-12 Стрий - Тернопіль - Кіровоград - Знам\'янка).

Основними завданнями працівників ДАІ, що несуть службу на стаціонарних постах, є профілактика та запобігання порушенням Правил дорожнього руху водіями транспортних засобів, а також надання їм інформаційної або технічної допомоги. Також стаціонарні пости дають можливість водіям, які виконують довготривалі рейси, у нічний час зупинятись для відпочинку, знаходячись під вартою правоохоронців, які несуть там службу цілодобово.

Також у відповідності з новим наказом тепер на кожному саціонарному посту дорожньо-патрульної служби тепер має постійно чергувати не менше чотирьох співробітників ДАІ. Раніше - не менше двох. Зміни торкнулись і схем розміщення системи фото-, відеоспостереження і організації дорожнього руху біля стаціонарного поста дорожньо-патрульної служби.

Нагадаємо телефонні номери нині діючих стаціонарних постів дорожньо-патрульної служби

Державтоінспекції у Вінницькій області: Комсомольське - (04342)32299, (097)4675472, Літин - (04347)36145, (098)7444335, Краснопілка - (04334)51238, (093)5715738.



Переглядів: 7321
Поширень: 0