У результаті вибухів у центрі Дніпропетровську, що прогриміли сьогодні, 27 квітня, за попередніми даними МНС, постраждали 27 людей.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства надзвичайних ситуацій. У відомстві уточнили, що 25 з цих потерпілих були госпіталізовані. При цьому 13 осіб були травмовані через вибух біля 11:50 на трамвайній зупинці на проспекті Карла Маркса.

Ще 11 осіб, у тому числі 9 дітей, постраждали під час другого вибуху, який стався близько 12:20 біля кінотеатру, як зазначає МНС, Родина (за даними міліції - Панорама). Всі вони госпіталізовані.

3 людини були травмовані у результаті третього вибуху - біля центрального входу в парк Глоби. Одна з них була госпіталізована.

З приводу травмованих у результаті четвертого вибуху, який стався близько 13:00, інформація з\'ясовується.

Тим, як повідомило джерело в силових структурах, 12 осіб госпіталізовано в стані середньої тяжкості, одному з них вже проводять операцію з ампутації руки.

Ніяких вимог і погроз з боку будь-яких осіб в Дніпропетровську у зв\'язку з вибухами не надходило, заявив заступник глави Служби безпеки України Володимир Ракитський.

"На той момент, поки я їхав сюди, ніяких вимог і погроз від встановлених або невстановлених осіб на адресу правоохоронних органів не надходило", - заявив він, виступаючи у Верховній Раді в п\'ятницю.

Ракитський також підтвердив, що пролунали 4 вибухи протягом 1,5 годин. Саморобні пристрої були закладені в урни. За його словами, за медичною допомогою звернулися 25 осіб.

Прокуратура порушила кримінальну справу за статтею тероризм. Вона розслідується спільно з СБУ, додав представник спецслужби.

Ракитський категорично спростував інформацію про те, що в Дніпропетровську сталося більш ніж 4 вибухи.

Співробітники управління Міністерства внутрішніх справ в Дніпропетровській області перекрили центральний проспект імені Карла Маркса через серію вибухів.

Як повідомив представник МВС Олексій Щербатов, задіяні всі силові відомства міста, в тому числі прокуратури, Міністерства надзвичайних ситуацій і Служби безпеки України. "Зараз перевіряються всі урни по проспекту Карла Маркса", - сказав він. Щербатов уточнив, що проспект закритий для руху автотранспорту, а в місцях, де сталися вибухи, і для пішоходів.

За попередніми даними міліції, вибухи сталися в результаті спрацьовування саморобних вибухових пристроїв.

Затримано перших підозрюваних в організації вибухів у центрі Дніпропетровська, повідомило дніпропетровському інформагентству Мост-Днепр джерело в обласному управлінні міліції.

"Спрацювали дуже професійно, у вибухівці багато металевої речовини".

Ведеться протоколювання події. Справу взято на контроль СБУ Дніпропетровської області.

Міністерство внутрішніх справ закликає громадян не панікувати у зв\'язку з вибухами в Дніпропетровську, заявив начальник прес-служби МВС Володимир Поліщук.

"Звертаємося до людей з проханням не сіяти паніки. Ситуація в місті перебуває під контролем", - сказав він.

При цьому чиновник сказав, що разом з міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком до Дніпропетровська виїхали найкращі фахівці відомства, які разом з місцевими фахівцями будуть працювати над розслідуванням вибухів.

Також повідомляється, що наразі в лікарнях Дніпропетровська перебуває 20 постраждалих в результаті серії вибухів, що пролунали в п\'ятницю в центрі міста, їм надається безкоштовна медична допомога.

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка і голова Служби безпеки України Ігор Калінін вилетіли до Дніпропетровська для координації дій правоохоронців у розслідуванні серії вибухів, які прогриміли в цьому місті у п\'ятницю.

"Близько години тому генпрокурор вилетів до Дніпропетровська для координації дій всіх правоохоронних органів, які займаються розслідуванням цього зухвалого злочину", - розповів керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

Він нагадав, що до Дніпропетровська виїхали найбільш досвідчені представники силових структур для того, щоб оперативно розкрити цей злочин. Пшонка, за словами керівника прес-служби відомства, буде контролювати і координувати дії цих правоохоронців.

"Калінін вилетів до Дніпропетровська", - повідомила у свою чергу керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко.

Як повідомлялося, в Дніпропетровську вже працює оперативний штаб, який очолив глава МВС Віталій Захарченко.

Очевидці чотирьох вибухів, що сталися сьогодні раніше в Дніпропетровську, діляться через сервіс мікроблогінгу Twitter інформацією про ситуацію в місті, інші користувачі пишуть на підтримку мешканців Дніпропетровська. Хештег Дніпропетровськ потрапив у тренди Twitter.

Основна маса повідомлень - інформація про кількість вибухів і жертв. В онлайн-режимі люди намагаються з\'ясувати, що ж таки сталося, діляться фотографіями з місця подій і посиланнями на повідомлення в ЗМІ. Крім цього, користувачі сервісу мікроблогінгу говорять про свій стан шоку, викликаним ти, що відбувається. У повідомленнях у Twitter звучать також слова підтримки мешканцям Дніпропетровська.

@ KorezzaBest

Таксі замовлення не приймають, залишається тільки громадський транспорт, а це зараз як російська рулетка # Дніпропетровськ

@ Gans_kitchen

Біля каравану БТР # Дніпропетровськ # dnepr

@ IRISHA_ZIMINA

Нарешті додзвонилася до # Дніпропетровськ ... зв\'язок не дуже, звичайно, але все ж є!

@ Amice13
# Дніпропетровськ. Одна з бомб вибухнула біля офісу, з якого ми з\'їхали місяць тому. Вчасно.

@ Rita_buznickaya

# Вибухи в # Дніпропетровську. Ніколи не думала, що як у фільмі опинюся в епіцентрі всіх подій.

@ Arturfylypov

Майданчик перед міст сіті центр порожня, одиниці людей ..

@ Alexandr_UA

фух, додзвонилися бабусі, з нею все гаразд.

@ Annavovk

# Дніпропетровськ Я в шоці! у мене дядько з сім\'єю скоро будуть під\'їжджати до міста!! я переживаю ..

@ Grigory Bakunov

У Дніпропетровську 4 вибухи за день. Жах. Люди, ми з вами.

@ Vlad_Surovtsev
Господи, що відбувається зараз в # Дніпропетровськ

@ Mickey____mouse

я в шоці з того, що відбувається в Дніпропетровську ... це страшно ... просто страшно, що серед нас є ідіоти, здатні на таке!

@ Kulybyshev

Те, що зараз відбувається в # Дніпропетровську, це пекло. Думаю, глава МВС України повинен вилетіти не тільки на місце вибухів, але і з посади.

@ Tetyanka_shum

Ніколи не думала, що почую новини про теракт в Україні ... # Дніпропетровськ

@ Mario_Yard

Я в шоці! Що відбуватиметься з # Україні?! # Дніпропетровськ більше схожий на зону бойових дій!

@ Tetyanka_shum

Залишається молиться за всіх, хто в # Дніпропетровську і вірити, що цей жах закінчиться ...

@ Ayevsukov

Якщо ВОНИ піариться захотіли # Дніпропетровськом, то я їду з цієї "батьківщини"

@ Nekitpanoff

В Україну прийшли російські методи нульових. # Дніпропетровськ

@ Fantoanalyze

знати б, кому це потрібно. просто так адже нічого не буває. і міжнародним терактом це навряд чи виявиться .. 100% свої # Дніпропетровськ

@ SunnJellie

Дніпро, друзі, тримайтеся! / # Дніпропетровськ # теракт

@ Max1mka

Кому це все потрібно? # Дніпро # Дніпропетровськ # Dnepropetrovsk # Dnipropetrovsk

@ Admix_Snurnikov

Чим це терористам # Дніпропетровськ не сподобався??! Гаразд владу ... а люди то причому?!!

Міністр юстиції Олександр Лавринович вважає, що вибухи в Дніпропетровську не могла здійснити одна людина.

Про це він сказав журналістам.

"Якби це була просто неврівноважена людина або, там, якийсь акт помсти між кимось особисто, то не могло б бути такої кількості вибухів, і так скоординовано в короткий час і в такому місці", - вважає Лавринович.

На його думку, вибухи в Дніпропетровську є серйозною підготовленою операцією. "А ким і з якою метою - повинні правоохоронні органи з\'ясувати", - додав Лавринович.

Він упевнений, що розслідування цієї події є справою честі для правоохоронних органів для забезпечення безпеки людей. Він також заявив, що зараз немає підстав для введення надзвичайного стану в Україні.

"Я вважаю, що згідно із законами України сьогодні поки що немає таких підстав, щоб можна було говорити про надзвичайний стан", - сказав він журналістам у п\'ятницю, залишаючи засідання уряду.

На вулицях Дніпропетровська з\'явилася важка військова техніка.

Про це повідомляє Комсомольская правда в Украине. У центрі Дніпропетровська з\'явилися три БТР зі співробітниками Беркута. Бронемашини рухаються в центр зі спальних районів міста.

На БТР сидять озброєні міліціонери з автоматами Калашникова. Куди і з якою метою прямує важка техніка, поки не відомо.

Крім того, на всіх станціях дніпропетровського метрополітену збудовані патрулі Беркута, які просять пасажирів не спускатися в підземку і користуватися громадським транспортом.

Десятки патрулів міліції перевіряють всі підозрілі предмети, урни, баки. Людей просять бути пильними і повідомляти про підозрілі предмети.

Тим часом, рух потягів метро і поїздів не призупинили.

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко терміново вилітає до Дніпропетровська, де в п\'ятницю сталася низка вибухів.

"Я зараз вилітаю на місце події для того, щоб розібратися з ситуацією, я приїду на місці розберуся", - сказав він, залишаючи засідання уряду.

Прокуратура Дніпропетровської області кваліфікує вибухи в Дніпропетровську як теракти.

Прокурор Дніпропетровської області порушив кримінальну справу у зв\'язку з вибухами в місті за ч .2 ст. 258 КК України (терористичний акт). Про це повідомив керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

За словами Бойченка, до Дніпропетровська виїхала оперативна група, очолювана міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком. До складу групи входять заступник генпрокурора Віктор Войцишен і перший заступник голови СБУ Петро Шатковський.

Верховна Рада України збереться на позачергове засідання о 16:00 в п\'ятницю у зв\'язку з вибухами у Дніпропетровську.

Як повідомила прес-секретар голови Верховної Ради Володимира Литвина Вікторія Шведова, спікер парламенту скликав у п\'ятницю погоджувальну раду за ініціативою фракцій Партії регіонів, Компартії, Народної партії та групи Реформи заради майбутнього.

Фракції більшості запропонували провести в п\'ятницю позачергове засідання Ради, на якому заслухати інформацію представників правоохоронних органів про ситуацію у зв\'язку з вибухами в Дніпропетровську і "про заходи щодо захисту населення".

За словами Шведової, на позачерговому засіданні також пропонується заслухати "інші актуальні питання".

Вона наголосила, що пропозицію щодо проведення позачергового засідання не підтримали фракції опозиції - БЮТ-Батьківщина і НУ-НС. Однак спікер скличе засідання, тому що інші фракції проголосували за цю пропозицію.

Підривники підірвали підозрілий пакет на проспекті Правди в Дніпропетровську після 4 вибухів у п\'ятницю.

Як повідомило джерело в правоохоронних органах, близько 16:15 правоохоронці виявили підозрілий пакет на проспект Правди. Вибухотехніки ліквідували цей пакет методом підриву. Ніхто не постраждав.

Між тим, експерти в галузі безпеки дійшли висновку, що вибухи в центрі Дніпропетровська, найімовірніше, були викликані пристроями безоболонкового типу. На їхню думку, характер пошкоджень, отриманих людьми в результаті вибухів, дозволяє думати про те, що вибухові пристрої не були начинені вражаючими елементами, а травми отримані, найімовірніше, осколками сміттєвих урн та іншими предметами.

Експерти поки не встановили точний тип і потужність вибухових пристроїв.

Як повідомлялося, жодних вимог і погроз з боку будь-яких осіб в Дніпропетровську у зв\'язку з вибухами не надходило.



Переглядів: 4552
Поширень: 0