Після дніпропетровських вибухів кожна звістка про замінування - особлива.

Так, першого травня відвідувачі гіпермаркету «Епіцентр» повідомили охороні про залишену на автостоянці валізу. Вже через півгодини черговий наряд міліції з вибухо-технічною службою, пожежниками і бригадою швидкої допомоги були на місці. Площу навколо знахідки огородили і дослідили вміст валізи. Вибухівки в ній не знайшли і за кілька хвилин гіпермаркет відновив роботу. Але власника валізи все одно розшукує міліція. Вочевидь знайти забудька буде не складно, він зафіксований камерами зовнішнього спостереження «Епіцентру».

Схожа історія трапилась 2 травня на Центральному автовокзалі Вінниці. Його теж на 15 хвилин закрили рятувальники і міліціонери через загрозу вибуху. Хтось зателефонував у службу порятунку щодо дивного пакунку з дротами, залишеного у сміттєвій урні. Пасажирів евакуювали, автобуси і таксі відігнали убік. Вибухо-технічна служба швидко з\'ясувала, що цього разу "бомбою" віннчианам здалась комп\'ютерна мишка, яку хтось викинув в урну біля першої платформи.

Тим часом у зв\'язку з вибухами в Дніпропетровську вінницькі патрульні наряди міліції посилили.

- Всі наряди посилені, - каже виконуючий обов\'язки начальника сектора зв\'язку з громадськістю обласної міліції Олександр Миронов. - Тобто всі, хто працював в кабінетах, вийшли на чергування.

Південно-Західна залізниця також впровадила додаткові заходи безпеки у зв’язку з терористичними актами.

Зокрема, для забезпечення громадського порядку і безпеки пасажирів на території вокзалу Віннниці залучено додаткові підрозділи служби воєнізованої охорони, а також організовано додаткові оперативні групи для супроводження електропоїздів приміського сполучення спільно з працівниками транспортної міліції.

Правоохоронці cподіваються, що вінничани із розумінням поставляться до можливих незручностей у зв’язку з упровадженням додаткових заходів безпеки, закликає їх бути пильними та обережними, повідомляти про небезпечні предмети, особливо ті, що залишені без нагляду, не брати у сторонніх людей речі на тимчасове зберігання.


Переглядів: 3262
Поширень: 0