В урочищі Городище Вінницького району школярі-козачата області демонстрували свої вміння з початкової військової та фізичної підготовки, змагаючись за право представляти Вінниччину на загальнодержавному етапі гри «Сокіл» («Джура»).

Серед основних завдань заходу - виховання духовно та фізично розвиненої молоді на засадах козацького світогляду, національних козацьких педагогічних традицій та здорового способу життя, переймання козацьких забав та військових ігор, а також підготовка до військової служби шляхом залучення школярів до оборонно-масової та військово-спортивної патріотичної роботи.

В урочистому відкритті змагань взяли участь представники управління освіти і науки обласної державної адміністрації, Вінницького обласного центру туризму, спорту, краєзнавства та екскурсій, Крайового Товариства «Вінницький козацький полк імені Івана Богуна».

17 роїв, кожен з яких налічував по 10 учасників, випробовували власні сили у змаганнях на етапах:

«Впоряд», «Ватра», «Відун», «Рятівник», «Стрільба», «Боротьба» та «Смуга перешкод», а відтак змагалися у різних видах традиційної козацької фізичної культури, спорту та військових умінь. Окремим випробуванням для учасників була «Теренова гра» - класична тактично-командна гра із боротьбою за прапор.

За оцінками суддів, переможці місця розподілилися наступним чином:

І місце - рій «Засвіт» міста Козятин;
ІІ місце поділили між собою рої «Єдність» Тиврівського району, «Козацька слава» загальноосвітньої школи №27 Вінницької міської ради та рій ім. Івана Богуна Оратівського району;
ІІІ місце - рій «Козацький Гарт» Козятинського району.

Призери змагань нагороджені грамотами управління освіти і науки облдержадміністрації, книгами з історії українського козацтва та солодощами від полку ім. Івана Богуна, а Козятинський «Засвіт» представлятиме область на завершальному етапі гри.



Переглядів: 3468
Поширень: 0