У цей час в місті проходитимуть різнопланові цікаві та розважальні заходи, які задовольнять смаки найвибагливіших вінничан та гостей міста.

Класика та рок, об’ємний малюнок та «живі» скульптури, спортивні баталії, театралізовані виступи, виставка «залізних коней» та ретроавтомобілів – це далеко не весь перелік заходів, які заплановані цього дня на різних майданчиках міста. Починаючи з офіційного відкриття свята, яке відбудеться о 14:00 на Майдані Незалежності, на різних майданчиках міста проходитимуть найрізноманітніші розваги зокрема, о 14:00 у сквері імені Козицького розпочнеться робота дитячого містечка «Children City Park». Виставка живих скульптур стартує о 14:30, в цей же час на майдані Водограю у Центральному парку культури та відпочинку ім. Горького працюватиме прадавнє містечко «Середньовічна мозаїка», тут же проходитимуть лицарський турнір та конкурс краси «Леді Вінниця – 1362».

Цього ж дня об 11:00 на площі біля «Книжки» пройде байкерський фестиваль «Євро-драйв – 2012», де крім байків будуть представлені і затюнинговані авто та ретроавтомобілі. О 15:00 на стадіоні центрального парку міста відбудеться фінал чемпіонату «Вінницьке міні Євро – 2012», а на Майдані Незалежності розпочнеться музичний марафон «Європейська класика».

19 травня до Вінниці також завітають відомі українські актори Богдан Бенюк, Наталія Сумська та Анатолій Хостікоєв, які підготували для мешканців Вінниці виставу «Задунаєць за порогом» за мотивами твору Гулака Артемовського (вистава розпочнеться о 20:00 на Майдані біля Літнього театру). Крім того, цього дня любителі кави зможуть скуштувати ароматний напій у кавовому містечку, яке розпочне свою роботу о 14:30 на Майдані Незалежності.

За традицією, яка склалася у місті під час проведення масштабних заходів, для вінничан та гостей подільської столиці центральна вулиця Вінниці стає зоною для пішохідних прогулянок. День Європи не став виключенням. Оскільки основна частина святкових заходів проводитиметься саме на вулиці Соборній та навколо неї, рух транспорту громадського користування та приватних автівок буде призупинено. Зокрема, по вулиці Соборній (від Центрального мосту і до вулиці Театральної), а також по вулиці Грушевського з 13:00 до 19:00 буде призупинено рух транспорту. Тому тим городянам, які на День Європи від’їжджають за межі міста, слід пам’ятати про перекриття центральної вулиці.

Для тих же городян та гостей Вінниці, які приєднаються до святкування Дня Європи, слід пам’ятати про те, що громадський транспорт працюватиме по-іншому. Тролейбуси №4, 5, 10, 11, 12 замість вулиці Соборної проїжджатимуть по вул. Театральній – Чорновола – Київській. Так само рухатимуться автобуси та маршрутні таксі. Так, наприклад автобус №21 та маршрутне таксі №19-А їздитимуть вулицею Свердлова, а експрес-маршрут «Вишенька-Залізничний вокзал» та маршрутки №7-А та 21-А проїжджатимуть по вулицях Театральній-Чорновола-Київській.



Переглядів: 8125
Поширень: 0