Лідер української команди гонщиків “SIXT UKRAINE” і номінант “Людина року-2011” Вадим Нестерчук зробив подарунок трьом випускникам Калинівського району. 16 травня він вручив їм сертифікати преміальної стипендії імені Володимира Нестерчука, свого покійного батька, що працював вчителем української мови і літератури та німецької мови. Розмір стипендій - дев’ять тисяч щороку протягом п’яти років. Грошові виплати залишаться, як додаткова стипендія навіть у разі, якщо абітурієнти вступлять на безкоштовну форму навчання.

Троє дітей безкоштовно навчатимуться у вузах за рахунок Володимира Нестерчука

Із 336 випускників Калинівського району спеціальна комісія вибрала трьох щасливчиків - Дмитра Джафарова, Катерину Мінєєву і Віту Слободяник. Дівчата планують вступати до Вінницького педагогічного університету, а Дмитро — до Національної академії внутрішніх справ.

- На співбесіді я просто розказав, чого хочу досягти у житті і яка моя мрія, - говорить Дмитро Джафаров. - Звичайно, я дуже зрадів, що отримав право на стипендію.

Троє дітей безкоштовно навчатимуться у вузах за рахунок Володимира Нестерчука

Як розповів сам Вадим Нестерчук, основний принцип при відборі дітей - прагнення навчатись далі. “Це не обов’язково відмінники чи олімпіадники. Це діти, які приймають активну участь у громадському житті, які хочуть навчатись, але у них немає фінансової можливості. Я даю їм тих “20 секунд”, яких інколи не вистачає до перемоги: кошти, для того, щоб вони зробили усе можливе для втілення своєї мрії. Якщо вони дійсно захочуть добитись чогось у житті — вони це зроблять. Усе інше залежить від них самих”, - сказав Вадим Володимирович.

Троє дітей безкоштовно навчатимуться у вузах за рахунок Володимира Нестерчука

Планується, що стипендія стане щорічною і ймовірно розширить географію за межі району.

Довідка:
Вадим Нестерчук — засновник і пілот першої української команди “SIXT UKRAINE” на ралі “Дакар”. Наразі входить у 30-ку кращих пілотів світу.
Також відомий, як підприємець - генеральний директор ТОВ "Оптима-лізинг" / Sixt України. Переможець в номінації “Лідер малого та середнього бізнесу” загальнонаціональної премії “Людина року-2011”.



Переглядів: 4424
Поширень: 0