У місті Жмеринка працівники міліції затримали двох вандалів, які розгромили 18 могил на кладовищі в селі Носківці.

До Жмериського райвідділу міліції по телефону спецлінії «102» надійшло повідомлення від сільського голови села Носківці, про те, що невідомі особи на місцевому кладовищі вчинили наругу над вісімнадцятю могилами. Нелюди потрощили надгробні плити та повитягали з-під них металеві арматурні прути.

Працівники міліції протягом доби встановили та затримали осіб, причетних до скоєння цього злочину. Ними виявились троє непрацюючих місцевих жителів. Один з двох 23-річних затриманих раніше був засуджений за скоєння крадіжки. Зараз працівники міліції займаються пошуками третього зловмисника.

Як з’ясувалося, троє молодиків, які знаходилися під дією алкоголю, вирішили придбати міцні напої. Оскільки грошей на випивку в них не було, вони нічого кращого не вигадали, як підзаробити на померлих. Коли на вулиці стемніло, молоді люди на місцевому кладовищі познімали надгробні плити та повитягали з-під них металеві арматурні конструкції, які тримали ці плити, та поздавали їх у пункт прийому металобрухту у місті Жмеринці. Таким чином від рук вандалів постраждали вісімнадцять могил.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 297 Кримінального кодексу України «Наруга над могилою», яка карається штрафом до двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. 



Переглядів: 3594
Поширень: 0