Польський журек, чеські пляцки, грецький салат, свинина по-датськи, німецькі страви на грилю, іспанський суп «Гаспачо» та безліч інших гастрономічних цікавинок куштували вінницькі гурмани та закордонні гості на фестивалі ЄВРОпейської кухні.

Українські страви перемогли в ЄВРО 2012

Ідею проведення свята організатори запозичили у поляків, які широко впроваджують практику популяризації національних кулінарних традицій.

- Я багато разів був у Польщі, де мені доводилось брати участь в різних заходах. Поляки практикують під час різних, особливо культурно-мистецький заходів, презентацію традиційної польської кухні. Так вони, через свою кухню, широко рекламують свої традиції, - сказав голова обласної ради, голова Товариства «Україна- Польща-Німеччина» Сергій Татусяк.

Шеф-кухар ресторану Андрій Степанов здивував гостей фестивалю розмаїттям наїдків європейської кухні. За його словами, усі страви представлені на святі, були приготовані з натуральних українських інгредієнтів без вмісту ГМО. Можливо, саме тому, серед великого асортименту страв Генеральному Консулу Республіки Польща у Вінниці Кшиштофу Cвідереку українські шедеври кулінарного мистецтва смакували найбільше.

- Я вважаю, що українська кухня неперевершена, особливо в такому гарному місці, приємній атмосфері та теплій компанії. Доречі, серед її поціновувачів не лише гурмани України та Польщі, а й інших країн, запевнив Кшиштоф Cвідерек і дав цінну пораду, - Якщо хочете спробувати справжню українську кухню, обов’язково приїжджайте на Вінниччину.

Українські страви перемогли в ЄВРО 2012

Думку Генерального Консула повністю поділяє Сергій Татусяк.
- Поляки, які приїжджають на Вінниччину кажуть, що у нас навіть польські страви краще готують, - запевнив він.

Гості та партнери фестивалю відзначили не лише високий рівень організації заходу, а й приємну і невимушену атмосферу, яка панувала на святі.

- Фестиваль європейської кухні наповнений життям, тут не відбувається жодних постановочних речей. Особисто для мене «родзинкою» цьогорічного фестивалю є його щира і тепла атмосфера, - сказала голова Благодійного фонду «Батьківська земля» Оксана Калетник.

Невипадково саме благодійний фонд «Батьківська земля» виступив генеральним партнером фестивалю, адже його голова - Оксана Калетник ставиться до кулінарних традицій не лише з великою пристрастю, а й з професійним інтересом, адже сама багато років очолювала компанію, що спеціалізується на громадському харчуванні та родинному відпочинку.

Українські страви перемогли в ЄВРО 2012

Попередні фестивалі європейської кухні швидко завоювали серця відомих вінничан, які вже цьогоріч стали партнерами проведення свята, серед них меценати: Володимир Продивус, Руслан Демчак та Микола Кучер. Також підтримку фестивалю надали спонсори - торгові марки: «Зелена долина», «Наша ряба», «Сотка» та «Барлінек».

Організатори запевняють, що свято вдалося насамперед завдяки творчому підходу та професійності команди однодумців, що об’єдналися навколо ідеї проведення фестивалю. Кожна деталь була продумана до найменших дрібниць, усі європейські страви, запропоновані гостям, були приготовані виключно за оригінальною рецептурою.

- Шеф-кухар готувався до Фестивалю більше місяця. Він навіть їздив в Польщу переймати досвід у Веслава Шимчака - віце-чемпіона світу з грилю , - розповів голова обласного осередку Товариства «Україна-Польща-Німеччина» Олексій Гаврилов.

Українські страви перемогли в ЄВРО 2012

Усю смакоту, представлену на фестивалі, гурмани куштували насолоджуючись виступами відомих вокалістів Станіслава Городинського, Оксани Славної, Вікторії Рихлюк; танцювальних колективів «Степ-компанія», «Грація», муніципального естрадного оркестру «ВінБенд», квартету «Барокко» та ін. Також, спеціально на фестиваль ЄВРОпейської кухні приїхав ексклюзивний гість - відомий польський гурт «Бене». Завершилось дійство яскравим фаєр-шоу. Тож можна з впевненістю сказати, що гості свята справді відсвяткували Дні Європи в Україні по-європейськи.



Переглядів: 6128
Поширень: 0