У приміщенні обласної філармонії “Плеяда” 23 травня пройшов фестиваль перукарського мистецтва “Чарівна зачіска — Євро2012”.

Чарівна зачіска — Євро2012

Показати глядачам неординарні зачіски, виконані майже двома десятками майстрів вийшли півтори сотні моделей. Ефектні стрижки, укладки і плетіння різної складності доповнювало їх вбрання — від класичних суконь до ексклюзивних нарядів.

Колекції зачісок і макіяжу були виконані як провідними майстрами міста, так і учнями професійних навчальних закладів. Серед них — ВПУ № 7, “Учбово-курсовий комбінат”, Вище професійне училище сфери послуг, численні салони краси і перукарні.

Учасники до фестивалю готувалися заздалегідь, ретельно продумуючи зачіски, костюми й макіяж.
Олена Рак, майстер виробничого навчання вищого професійного училища сфери послуг, зізнається, що без своєї професії не уявляє себе:

Ми живемо нею щодня, втілюємо у життя ідеї, робимо людей гарними, - говорить вона. - Наші учні підготували колекцію з різними видами плетення, у різних стилях, поєднавши український народний і сучасний. Хотіли пов\'язати це із “Євро-2012”, аби гості, які приїдуть в Україну, побачили, які гарні наші дівчата. До речі, плетені коси зараз неймовірно популярні.

Ольга Бойко згодна зі своєю колегою:
Так, це коса, модернізована у різних варіаціях, прослідковується фольклорний стиль. Повертаємося до свого коріння, - переконана дівчина. - Модною традиційно залишається й класика. Волосся тепер актуально фарбувати у натуральні кольори і відтінки, пастельні.

За словами Людмили Перової, заступника директора департаменту адміністративних послуг міської ради, метою заходу є підняття престижу професії у сфері побутового обслуговування.

У рамках фестивалю також проходить шоу від Валентини Макарової — заслуженого працівника сфери послуг. Багато її учнів бере участь у цьому фестивалі, - говорить Людмила Федорівна. - Спонукаємо майстрів брати участь у конкурсах і фестивалях різних рівнів, щоб вони своїми зачісками прикрашали й наше місто. За моїми спостереженнями, зараз триває тенденція універсального майстра — вони вже не поділяються суто на жіночих або чоловічих.


Переглядів: 10459
Поширень: 0